Nelaimė įvyko vakare, neapšviestame kelio ruože netoli ištisinės kelio linijos pastatytą transporto priemonę pastebėjusių Telšių rajono gyventojų akivaizdoje. Jie apie nesaugiai stovintį užrakintą automobilį, kuriame ir šalia kurio žmonių nebuvo, rengėsi informuoti policijos pareigūnus, tačiau nebespėjo. Priešais atvažiuojančio „Toyota Avensis“ vairuotoja nepastebėjo tamsoje be įjungtos avarinės šviesos signalizacijos stovėjusios bei apie priekyje esančią kliūtį įspėjančiu pastatomu avarinio sustojimo ženklu nepažymėtos „Renault“ ir atsitrenkė į ją.

Po eismo įvykio „Toyota Avensis“ vairuotoja dėl abiejų kojų lūžio atsidūrė Regioninės Telšių ligoninės Traumatologijos skyriuje. Laimei, kartu važiavusios nepilnametės dukros sužalojimų išvengė. Abu automobiliai buvo stipriai apgadinti.

Avarija Telšių rajone

Eismo įvykio tyrimą pradėjusiems Telšių rajono policijos komisariato pareigūnams teko sudėtinga užduotis nustatyti „Renault Vel Satis“ vairavusį asmenį. Automobilių registras bylojo, kad ši transporto priemonė priklauso Klaipėdoje gyvenančiam vyrui, tačiau, pasirodo, automobilį jis jau yra pardavęs Telšių rajono gyventojui, šis – dar kitam, o pastarasis jo irgi nebeturėjo, nes prieš keletą dienų be jokios pirkimo-pardavimo sutarties buvo pardavęs nepažįstamam asmeniui Vembutų kaime. Štai taip kartais automobiliai keliauja iš rankų į rankas ir viešajame eisme dalyvauja be nuosavybės pasikeitimo deklaravimo ir be įregistravimo.

Apie tai byloja ir „Renault Vel Satis“ kelionė per pirkėjų rankas. Paskutinis „Renault Vel Satis“ savininkas automobilį įsigijo be pirkimo-pardavimo sutarties, ją vairavo, nors teisės vairuoti įgijęs neturi, o, kai transporto priemonė sugedo, paliko ją likimo valiai vidury kelio. Tiesiog užrakino ir nuėjo, nepasirūpinęs nei automobilio, nei kitų eismo dalyvių saugumu. Kadangi automobilis tapo eismo įvykio priežastimi, jį palikusiam Telšių rajone gyvenančiam 40-mečiui pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl transporto priemonės eksploatavimo taisyklių pažeidimo, dėl kurio įvyko eismo įvykis ir buvo nesunkiai sutrikdyta žmogaus sveikata. Už tai baudžiamasis kodeksas numato baudą arba areštą, arba laisvės atėmimą iki dvejų metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)