Situacija eisme verčia sunerimti

Policijos departamento Viešosios tvarkos biuro viršininkas Vytautas Grašys teigė, kad šių metų eismo situacija, palyginus su 2020 metais, yra šiek tiek geresnė – mat tuomet, atitinkamu laikotarpiu, šalies keliuose buvo žuvę 129 žmonės, o šiemet tokių aukų skaičiuojama 123. Vis dėlto, palyginus statistiką su praėjusiais metais – pareigūnas pripažįsta, kad statistika ima kelti nerimą.

„Aukų skaičius, palyginus su praėjusiais metais, be abejo, kelia nerimą. Šiemet aukų yra 34 proc. daugiau, lyginant su praėjusiais metais, ir tai rodo tam tikrus požymius kad karas keliuose gali prasidėti. Tačiau turime labai nedidelį augimą eismo įvykiuose sužalotų žmonių – 0,3 proc. Tai rodo, kad budrumo stinga ir negalime atsipalaiduoti. Nepaisant to, kad skaičiai, lyginant su užpraeitais metais, yra neblogi, visada pabrėžiu, kad net ir vienas žuvęs yra per daug mūsų valstybei ir reikia imtis visų priemonių, kad taip neatsitiktų“, – kalbėjo V. Grašys.

V. Grašys teigė, kad atsižvelgiant į tai, jog neretai kai kurie vairuotojai pažeidimus daro pakartotinai, o paskirtų baudų nemoka, policija siūlo naują priemonę tokiems vairuotojams – socialinių nuobaudų paketą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)