Negalėjo patikėti tuo, ką išvydo ekrane

Su „Delfi“ susisiekęs vyras pasakojo, kad visai netikėtai sužinojo, jo vardu paskirtos net kelios baudos, kurios skirtos už automobilio eksploatavimą be techninės apžiūros, taip pat – be privalomojo civilinės atsakomybės draudimo. Vyras teigė, tokia situacija suglumino, mat tokį automobilį jis turėjo, tačiau jis neeksploatuojamas jau kelis metus.

„Visa ši istorija prasidėjo atsitiktinai, per VMI gavus pranešimą, jog man skirta bauda už tai, kad prieš pusantrų metų važiavau automobiliu, kuriam tą dieną jau buvo pasibaigusi techninė apžiūra.

Kadangi pažeidimas buvo fiksuotas kasdieniniame mano maršrute, jį „pastebėjo“ numerius skenuojantis vidutinio greičio matuoklis, jokių abejonių dėl to nekilo. Dar pasitikslinus, ar iš tiesų nesuėjo senaties terminas, sužinojus, kad tikrai ne, kelių dešimčių eurų baudą nusprendžiau sumokėti“, – pasakojo „Delfi“ skaitytojas Visgirdas (pavardė ir vardas redakcijai žinomi – „Delfi“).

Pašnekovas pastebėjo, kad staigmena jo laukė paskirtą baudą nusprendus mokėti ne per VMI sistemą, bet per dar visai neseniai veikti pradėjusia platforma epaslaugos.ird.lt.

„Šios sistemos esmė ta, kad žmogus gali matyti visus padarytus pažeidimus ir jam skirtas baudas. Iš tiesų, radau seną, trejų metų senumo įrašą apie pirmąją akistatą su trikoju, taip pat jau minėtą pažeidimą vairavus automobilį be galiojančios techninės apžiūros.

Tačiau tai, ką pamačiau netrukus – tiesiog atėmė žadą. Pasirodo, mano automobilis, kuris stovi nenaudojamas ir, laimei, dar neparduotas, be galiojančios techninės apžiūros 2022 metais keturis kartus užfiksuotas kelyje Vilnius – Minskas“, – portalui „Delfi“ sakė Kauno rajono gyventojas Visgirdas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)