Svarstant šį klausimą Susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius pabrėžė, kad ministerijos principinė pozicija nesikeičia: ji yra prieš tokią įstatymo pataisą.

Kaip komentavo ministras, nebus galimybių užtikrinti pėsčiųjų perėjomis einančių žmonių saugumo, taip pat numatyti, kad dviratininkai kirsdami perėjas laikytųsi atsargumo ir neišvažiuotų tiesiai prieš automobilius.

Tačiau atsakydamas į jo žodžius argumentų pažėrė premjeras Saulius Skvernelis. Jis pabrėžė, kad Saugaus eismo automobilių keliais įstatymo pataisos rengėjai numatė galybę saugiklių, užtikrinančių, kad dviratininkai elgsis keliuose saugiai.

Pavyzdžiui, anot S. Skvernelio, įstatymo pataisos projekte numatyta, kad dviratininkai privalėtų įsitikinti, kad kelią kirsti saugu, kai rengiasi įvažiuoti į nereguliuojamas pėsčiųjų perėjas, taip pat užtikrinti pėsčiųjų saugumą.

Siūlymui keisti galiojantį Saugaus eismo automobilių keliais įstatymą pritarė ir Aplinkos bei Krašto apsaugos ministrai.

Balsavimu buvo nuspręsta, kad šiam įstatymo pakeitimui pritariama. Galutinį sprendimą priims Seimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (459)