Taip pat tvirtinama, kad transporto priemonių valdytojams, pageidaujantiems gauti priminimą apie privalomojo draudimo sutarties termino pabaigą ar techninės apžiūros galiojimo termino pabaigą, jau yra sudaryta galimybė užsisakyti tokią paslaugą bei laiku priimti atsakingus sprendimus.

Vyriausybės išvadoje teigiama, kad įstatymo projekto tikslai yra užtikrinami, o siūlomos teisinio reguliavimo priemonės nėra būtinos įstatymo projekto tikslams pasiekti.

Minimam įstatymo projektui Seimas po pateikimo pritarė birželio mėnesį. Įstatymo projektu siekiama, kad valstybės įmonė „Regitra“ Vidaus reikalų ministro nustatyta tvarka likus 5 darbo dienoms iki įprastinės transporto priemonių valdytojų civilinės atsakomybės privalomojo draudimo sutarties pabaigos, SMS žinute arba elektroniniu paštu informuotų transporto priemonės valdytoją apie civilinės atsakomybės privalomojo draudimo sutarties termino pabaigą.

I. Kačinskaitė-Urbonienė tikino, kad priėmus minėtas įstatymo pataisas, bus maksimaliai sumažintas viešajame eisme dalyvaujančių neapdraustų transporto priemonių skaičius.

Priėmimo atveju įstatymas įsigaliotų 2024 m. sausio 1 d.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją