Kalbėdamas Ženevos automobilių parodoje Matthias Muelleris BBC žurnalistams nurodė, kad VW "konstruktyvus dialogas" su reguliavimo institucijų pareigūnais tebevyksta. Jis taip pat išreiškė viltį, kad bendrovė bus "teisiama sąžiningai". Vadovas pridūrė "nekantriai laukiantis" pareigūnų atsako byloje.

Generalinis VW direktorius taip pat įspėjo, kad jau atsidėtų 6,7 mlrd. eurų skandalo išlaidoms padengti gali ir nepakakti.

"Atidėjau mūsų metinių finansinių rezultatų skelbimą siekdamas pagerinti jų kokybę, taigi galime įgauti daugiau pasitikėjimo ir dar kruopščiau siekti rodiklių atsigavimo. Tada matysime, ar prie šių 6,7 mlrd. eurų būtina atsidėti papildomų lėšų", - teigė M. Muelleris. Pasak jo, tyrimas bendrovės viduje gali būti baigtas jau balandį.

Praėjusių metų rugsėjį JAV pareigūnai aptiko VW pažeidus galiojančias nuostatas ir specialia programine įranga klastojus teršalų emisijų testų duomenis. Tokia informacija sukėlė bendrovėje didžiausią per visą istoriją skandalą, o M. Muellerio pirmtakas buvo priverstas atsistatydinti.

Šiuo metu JAV teisingumo departamentas yra iškėlęs VW bylą dėl aplinkosaugos nuostatų pažeidimų - bendrovei nurodyta keisti įrangą maždaug 600 tūkst. "techniškai netinkamų" transporto priemonių. Manoma, kad visame pasaulyje iš viso gali būti maždaug 11 mln. specialią programinę įrangą turinčių automobilių, kuriuose galėjo būti klastojami emisijų testų duomenys.

Pasak M. Muellerio, "tai buvo milžiniška klaida (...). Praradome savo klientų pasitikėjimą, todėl dabar turime jį susigrąžinti".

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)