„Audi“ pardavimų vadovas Dietmaras Voggenreiteris teigė, kad derybos einasi sklandžiai.

„Su JAV valdžios įstaigomis vyksta diskusijos. Tikimės, kad jau spalį, o vėliausiai – lapkričio pradžioje, būsime pasiekę galutinį susitarimą“,– teigė jis.

Tarptautinis išmetamųjų dujų emisijos duomenų klastojimo skandalas pakenkė „Volkswagen“ reputacijai ir verslui, o bendrovei jau kainavo milijardus JAV dolerių. Toliau krenta „Volkswagen“ ir „Audi“ pelnas. „Audi“ šiemet, greičiausiai nepasieks užsibrėžtų pelno tikslų, o „Volkswagen“ pelnas antrąjį ketvirtį smuko 12 proc.

Rugsėjį „Volkswagen“ pripažino į savo gaminamus dyzelinu varomus automobilius įdiegusi programinę įrangą, klastojusią išmetamųjų dujų emisijų duomenis, taip stengiantis apeiti griežtus JAV aplinkosaugos įstatymus. Birželį bendrovė sutiko perpirkti 475 tūkst. automobilių su minėta programine įranga už 15,3 mlrd. JAV dolerių. Tačiau į susitarimą nebuvo įtraukti likę 80 tūkst. kitų bendrovės prekių ženklų automobilių, dėl kurių „Volkswagen“ taip pat gali tekti pakloti milijardines sumas.

D. Voggenreiterio teigimu, „Volkswagen“ derybos su JAV valdžios institucijomis dar nebaigtos, tad nieko konkretesnio pasakyti jis negali.

„Vis dar deramės, todėl negaliu imtis prognozuoti, kaip JAV valdžios įstaigos įvertins mūsų techninius sprendimus, tačiau manau, kad mūsų sprendimai geri“,– teigė jis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją