„Volkswagen Golf Cabriolet“ Europos rinkoje debiutuoja artėjant šiltajam metų laikui vasarai. Abejojantiems šio modelio praktiškumu pasibaigus vasarai, „Volkswagen“ atstovai turi atsakymą: keturvietis „Golf“ kabrioletas yra įvairiapusis automobilis, tinkantis važinėti visais metų laikais.

„Golf Cabriolet“ sulankstomo stogo konstrukcija „pasiskolinta“ iš „Audi A3“ kabrioleto. „Golf“ ir A3 gaminami pagal tą pačią platformą.

Anksčiau „Volkswagen“ siūlė „Golf“ versiją nudengiamu stogu nuo 1979 m. iki 2002 m. Per šį laikotarpį buvo parduota daugiau nei 680 tūkst. šio modelio automobilių.

Variklių gamoje yra šeši turbininiai jėgos agregatai, pasiekiantys nuo 105 iki 210 AG. Benzininių versijų sąraše – 1.2 TSI/105 AG, 1.4 TSI/122 AG, 1.4 TSI/160 AG, 2.0 TSI/210 AG varikliai, dyzelinių – 1.6 TDI/105 AG ir 2.0 TDI/140 AG.

Ekonomiškiausia versija yra su dyzeliniu 1.6 TDI, 105 AG varikliu ir „BlueMotion“ technologija. Šio automobilio degalų sąnaudos bus 4,4 l/100 km, o CO2 emisija – 117 g/km.

„Golf Cabriolet“ pirkėjams siūlomas su vienu kompklektacijos variantu, kuris gali būti papildytas įvairiais pasirenkamos įrangos paketais: „Performance“, „Design & Style“, „Comfort“, „Technology“ ir kt. Galima rinktis iš 9 kėbulo spalvų, 9 sėdynių apmušalų stilių ir spalvų.

Naujojo kabrioleto kaina Vokietijoje prasideda nuo 23 625 eurų (81,5 tūkst. Lt).

„Golf Cabriolet“ gamyba pradėta kovo pabaigoje buvusioje „Karmann“ gamykloje Osnabrucke (Vokietija). Nepatvirtintomis žiniomis, šiame padalinyje, kurį „Volkswagen“ įsigijo pernai, ateityje taip pat gali būti gaminami „Porsche Boxster“ ir „Cayman“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)