„Bulli“ turėtų tapti antruoju „Volkswagen“ istoriniu modeliu po „Beetle“, kurio gamyba buvo atgaivinta. Naujojo vienatūrio vizija dizaino akcentus (pavyzdžiui, didelį VW logotipą priekyje) perėmė iš legendinio 1950 m. pasirodžiusio modelio, kurį vokiečiai vadino „Bulli“, o amerikiečiams skirta versija vadinosi „Microbus“.

„Bulli“ koncepcija yra kiek didesnė už „Polo“. Jeigu bus patvirtinta šio modelio gamyba, jis nuo konvejerių turėtų riedėti „Volkswagen“ padalinyje Meksikoje, kur ir dabar gaminamas naujasis „Beetle“. Kitąmet čia bus pradėta ir naujojo „Beetle“ kabrioleto gamyba.

Ekspertų nuomone, „Bulli“ iškart taptų kultiniu automobiliu ir būtų itin gerai parduodamas JAV rinkoje, kur ankstesnis „Microbus“ buvo itin populiarus. „Bulli“ gamyba galėtų būti pradėta maždaug 2014 m.

„Kaip dizaineris, esu suinteresuotas šia idėja. Mūsų modelių gamoje nėra vietos dar vienam įprastam vienatūriui, tačiau šis galėtų būti labai sėkmingas, suderinantis praktiškumą su istoriniu patrauklumu“, – sakė „Volkswagen“ grupės vyriausiasis dizaineris Walteris de Silva.

„Volkswagen“ vadovai tiki, kad kompanija turi daugiau dėmesio skirti savo istoriniams modeliams, ypač siekiant sėkmingiau konkuruoti su varžovais iš Azijos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją