Kinijos rinkai skirti „Volkswagen“ grupės automobiliai atšaukiami dėl pavarų dėžės defektų. Paskelbta, kad į gamintojo atstovybes bus kviečiamas net 21 modelis, tarp kurių yra „Passat“, „Bora“, „Touran“ ir „Golf“ modeliai. Visi jie pagaminti nuo 2008 m. iki praėjusio mėnesio.

Nors gamintojai neįvardija, kiek išlaidų patirs dėl šio sprendimo, „LMC Automotive“ skaičiuoja, kad pakeisti reikiamas dalis vienam automobiliui kainuos nuo 3 iki 10 tūkst. juanių. Bendra suma gali siekti daugiau nei 600 mln. JAV dolerių.

Kinija yra didžiausia „Volkswagen“ automobilių rinka. Šiuo metu „Volkswagen“ yra sukūrusi dvi bendras įmones su Kinijos kompanijomis „SAIC Motor“ ir „FAW Group“.

Automobilių gamintoja Kinijoje 2012 metais pardavė 2,8 mln. automobilių ir planuoja padidinti automobilių gamybą iki 4 mln. automobilių šalyje per artimiausius penkerius metus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)