Prokuratūros atstovė pabrėžė, kad šalies valdžia atlieka tik „bendrą bendrovės patikrinimą“ kilus skandalui dėl išmetamųjų teršalų rezultatų manipuliacijų, ir atsiprašė už „nesusipratimą“. Ji paaiškino, kad skundas prieš buvusį VW vadovą buvo išnagrinėtas, tačiau pagrindo pradėti tyrimą dėl jo veiksmų prokuratūra neturinti.

Rugsėjo 28 dieną buvo paskelbta, kad Vokietijos prokuratūra pradėjo tyrimą dėl buvusio VW vadovo M. Vinterkorno, palikusio savo postą kilus skandalui. Naujuoju „Volkswagen“ koncerno vadovu tapo „Porsche“ įmonės generalinis direktorius Matthias Mueller.

VW koncernas taip pat pažadėjo pradėti vidinį tyrimą siekdamas išsiaiškinti, kas iš darbuotojų buvo atsakingas už dyzelinių variklių programavimą testų metu ir kas galėjo falsifikuoti testų rezultatus.

Apie skandalą paaiškėjo rugsėjo 21 dieną, kai VW pristabdė kai kurių savo dyzelinių modelių pardavimus Jungtinėse Valstijose. Jungtinių Valstijų vyriausybė taip pat įpareigojo koncerną atšaukti 482 tūkst. lengvųjų „Volkswagen“ ir „Audi“ automobilių, parduotų Valstijose 2009-2015 m. laikotarpiu. Toks žingsnis žengtas nustačius automobiliuose instaliuotą programinę įrangą, leidžiančią apeiti griežtas ekologines normas Jungtinėse Valstijose. Po tokių sprendimų bendrovės akcijos ženkliai atpigo.

„Volkswagen“ koncernas gali būti nubaustas iki 37,5 tūkst. dolerių bauda už kiekvieną parduotą automobilį. Bendra bauda gali siekti apie 18 mlrd. dolerių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją