Pažymima, kad „Toyota“ net septynis kartus pateko į geriausiųjų penketuką įvairiose amžiaus kategorijose.

Kaip ir ankstesniais metais, atliekant pagrindinius testus nustatyti iš esmės tik keli tikrintų modelių defektai.

Toyota Prius“ yra vienas patikimiausių palydovų kelyje: jis užėmė antrąją vietą 6–7 ir 8–9 metų amžiaus automobilių kategorijose. Abiejose šio amžiaus grupėse puikiai pasirodė ne tik japonų hibridas, bet ir „Auris“ bei „Yaris“ automobiliai: jie užėmė atitinkamai penktąją ir šeštąją vietas 6–7 metų amžiaus automobilių kategorijoje.

Tarp 8–9 metų amžiaus automobilių sužibėjo „Corolla Verso“ modelis, iškovojęs ketvirtąją vietą, „RAV4“, kuris įsitvirtino šeštoje pozicijoje, septintuoju tapęs „Yaris“ ir dešimtojoje vietoje atsidūręs „Corolla“ modelis.

10–11 metų amžiaus automobilių kategorijoje „Toyota“ taip pat įrodė, kad patikimumas nuo amžiaus nepriklauso: šioje grupėje penki bendrovės modeliai pateko į geriausiųjų septynetuką.

„Corolla Verso“ ir „RAV4“ atsidūrė reitingo lentelės viršuje, užimdami antrąją ir trečiąją vietas. Šalia jų įsitaisė „Avensis“ modelis, kuris tapo ketvirtuoju. „Corolla“ ir „Yaris“ automobiliai pasidalino šeštąja ir septintąja vietomis.

Dar vieną gerą rezultatą „Toyota“ pasiekė tarp naujesnių automobilių: 2–3 metų amžiaus automobilių kategorijoje „Yaris“ atiteko devintoji vieta.

TUV ataskaita parengta kartu su žurnalu „Auto Bild“, remiantis 9 mln. automobilių techninių apžiūrų duomenimis. Iš viso palyginti 233 modeliai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)