P. Schreyeris prie „Kia“ kompanijos prisijungė 2006 m., kad sukurtų naujo dizaino produktų strategiją prekės ženklui. Jis buvo atsakingas už dabar jau visiems žinomų „tigro nosies“ grotelių pristatymą.

Nuo tada dizainerių komanda sukūrė plačią įdomių koncepcinių automobilių ir naujų produktų liniją, įskaitant naujausią „Sportage“, naująją „Cee‘d“ šeimą ir didesnius modelius, skirtus pardavimams Korėjoje ir kai kuriose užsienio rinkose (pavyzdžiui, „Optima“, „K7“, „Quoris“, „Picanto“ ir „Rio“).

Iš Bavarijos (Vokietijoje) kilęs 59-erių P. Schreyeris yra vedęs ir turi du vaikus. Prieš tapdamas „Volkswagen“ grupės dizainerių komandos dalimi ir prisidėdamas prie kelių išskirtinės išvaizdos modelių (įskaitant „Volkswagen Passat“ ir „Audi TT“) kūrimo jis studijavo Vokietijoje ir JK Karališkajame menų koledže.

DELFI primena, kad pernai dėl P. Schreyerio karjeros apgailestavimą išreiškė „Volkswagen Group“ vadovas Ferdinandas Piechas, kuris pripažino, kad jo kompanija neturėjo leisti talentingam dizaineriui pereiti į „Kia“.

„Mes neturėjome jam leisti išeiti“, – pabrėžė „Volkswagen“ grupės vadovas, kompanijoje užimantis aukščiausio lygio pareigas jau beveik 18 metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (123)