Kaip paaiškėjo, išties už Gariūnų turgavietės, kelio A19 pradžioje, montuojamas vienas iš 70 šiemet įrengti suplanuotų momentinių greičio matuoklių.

Tiesa, kada tiksliai bus užbaigti darbai, kol kas nėra aišku. Užtruks ir greičio matuoklio suderinimo bei paleidimo, metrologinių patikrų procedūros.

Visgi, remiantis Lietuvos automobilių kelių direkcijos (LAKD) pateikta informacija, įrengiamas greičio matuoklis „matys“ ne tik viršytą leistiną greitį. Įrenginys užfiksuos tuos, kurie neturi galiojančios techninės apžiūros, taip pat civilinės atsakomybės draudimo bei tuos, kurie nesumokėjo kelių naudotojo mokesčio.

„Delfi“ žiniomis, Vilniaus prieigose vyksta ir dar vieno momentinio greičio matuoklio montavimo darbai. Pastarasis įrenginėjamas kelyje A1, vedančiame į Kauną. Greičio matuoklis, turintis tokias pat jau aukščiau minėtas funkcijas, įrengiamas 14-ajame kelio kilometre.

Iš viso Lietuvos keliuose atsiras 70 naujos kartos momentinių greičio matuoklių. Kaip teigė laidoje „Delfi Rytas“ lankęsis LAKD Saugaus eismo ir aplinkos apsaugos skyriaus patarėjas Viktoras Lapinas, numatyta, kad visi šie matuokliai turės veikti iki kitų metų vasaros.

Taip pat įrenginėjami ir vidutinio greičio matuokliai, kurie stebės 50 kelio ruožų Lietuvoje. Be to, LAKD pasirašė sutartį ir dėl dar 112 vidutinio greičio matavimo sistemų įsigijimo. Šios sistemos bus skirtos 56 kelio ruožams stebėti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (235)