Sostinės Upės gatvėje sustatytų automobilių eilėje praeivių akį patraukė pirmas pastatytas BMW su valstybinio numerio ženklais M1R. Šį vaizdą užfiksavo ir žurnalistas Šarūnas Černiauskas, jis socialiniame tinkle „Facebook“ taip pat neslėpė nuostabos, kad toks automobilis oficialiai buvo akredituotas NATO viršūnių susitikimui. Tiesa, pats žurnalistas dalijosi mintimis, kad toks numeris galbūt ir nesusijęs su prorusiškomis pažiūromis, tačiau neabejotinai sukelia dviprasmybių.

„Neturiu žalio supratimo, ką numerio savininkas nori pasakyti, ir visiškai tikėtina, kad tai niekaip nesusiję nei su prorusiškomis pažiūromis, nei su kuo nors panašiu. Bet tokio numerio panaudojimas summitui palieka labai daug erdvės dviprasmybėms, ir būtent tai yra didžiausia bėda“, – sakė Š. Černiauskas.

Iškart po jo pasidalinta nuotrauka užvirė diskusija, žmonės neslėpė ne tik nuostabos, bet ir pasipiktinimo, kad automobilis su tokiais numerio ženklais naudojamas tokiam svarbiam renginiui. Ne viename komentare liejosi ir aštri kritika.

„Delfi“ susisiekus su Užsienio reikalų ministerija jos atstovai nurodė, kad nežino, kam priklauso automobilis su tokiais valstybinio numerio ženklais.

„Kam priklauso M1R numeriai mes nežinome, tarp mūsų tiekėjo pristatytų automobilių tokio nėra“, – nurodė URM atstovai.

Netrukus buvo išplatinta ir kita nuotrauka, kurioje matyti automobilio gale esantys numeriai ir jų rėmelis, ant kurio žymimas ir įmonės „Verslo rykliai“ pavadinimas.

Susisiekus su įmone, jos atstovai patikino, kad numeriai niekaip nėra susiję su Rusija ar prorusiškomis idėjomis, o simbolizuoja žmogaus vardo inicialus.

„Numerius reikėtų skaityti M vienas R ir jie simbolizuoja vardo inicialus, todėl galime užtikrinti, kad jie nėra niekaip susiję su prorusiškomis idėjomis. Tiesą sakant, jau ne kartą buvo situacija, kai šiuos numerius pamatę ukrainiečiai juos įvertindavo palankiai ir netgi nusifotografuodavo“, – kalbėjo įmonės atstovas.

Įmonė nesutiko pateikti daugiau detalių, kokiomis aplinkybėmis šis automobilis pateko į akredituoto transporto sąrašą, argumentuodama savo poziciją konfidencialumu.

Naujienų portalas LRT.lt pranešė, kad automobilį išsinuomojo JAV ambasada.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)