Šiuo metų vidutinis „eCito“ automobilių užimtumas Vilniaus mieste sudaro 19 proc. Pagal šį rodiklį bendrovė sparčiai vejasi Europos dalinimosi automobiliais vidutinio užimtumo standartą, kuris šiuo metu sudaro 33 proc., rašoma pranešime žiniasklaidai.

„Ekomobility“ duomenimis, vienodai dažnai šiuolaikiškus automobilius nuomojasi tiek įmonės, tiek privatūs asmenys. Vidutiniškai jie išsinuomojami dvejoms valandoms, per kurias nuvažiuojama apie 15 kilometrų. Tuo tarpu per savaitgalio išvykas į kitus šalies miestus vilniečiai nuvažiuoja ir 300-400 kilometrų.

Pasak „Ekomobility“ generalinio direktoriaus Rolando Statulevičiaus, dažniausiai „eCito“ automobilius sostinės gyventojai nuomojasi darbo dienomis tarp 11 ir 14 valandos, vykdami į verslo susitikimus ar pietų. Beveik 70 proc. automobilius besinuomojančių klientų mašiną rezervuoja likus 2 val. iki išvykimo, apie 9 proc. – iki jo likus 2-5 val., o 3 proc. vairuotojų automobilį užsisako prieš parą. Išsinuomoti mašiną tą akimirką, kai jos prireikia, bando tik 1 proc. bendrovės klientų.

„Šie duomenys rodo, kad žmonės moka planuoti savo laiką bei susitikimus ir kruopščiai iš anksto jiems pasirengia“, - pastebi R. Statulevičius.

Neseniai naują „eCito“ automobilių aikštelę prie verslo centro „Alfa“ įsteigusi bendrovė numato plėsti teikiamą paslaugą ir į kitus šalies miestus. Šiuo metu bendrovė savo automobilių parke turi 10 „eCito“ automobilių. Rezervavus „eCito“ automobilį internetu galima pasirinkti, iš kurios vietos patogiausia jį pasiimti: „Green Hall“, „Eikos“, „Vilniaus Verslo Uosto“ stovėjimo aikštelių ar Vilniaus oro uosto.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją