Transporto priemonių vairuotojų blaivumą policijos pareigūnai šią vasarą nuo gegužės 27-osios tikrino keturiolika savaitgalių iš eilės. Šių priemonių metu iš viso buvo patikrintas 105 776 vairuotojų blaivumas, išaiškintas 2 261 neblaivus vairuotojas, t. y. 2,1 proc. patikrintų vairuotojų buvo neblaivūs. Daugiausia neblaivių vairuotojų sulaikyta per Jonines (birželio 24-26 d.) – 260.

Praėjusį savaitgalį lengvas girtumo laipsnis nustatytas 67 vairuotojams, vidutinis – 48 ir 26 – sunkus girtumo laipsnis. 57 vairuotojai buvo vartoję alkoholio, bet tikrinimo metu alkoholio koncentracija neviršijo leistinos normos.

4 vairuotojai patikrinti įtarus, kad jie gali būti apsvaigę nuo narkotinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų – 3 iš įtarimų pasitvirtino.

Daugiausia neblaivių vairuotojų išaiškinta Kauno ir Vilniaus apskrityse - atitinkamai 27 ir 26. Klaipėdos apskrityje nustatyta 19 neblaivių vairuotojų, Šiaulių - 16, Panevėžio - 13, Utenos - 12, Marijampolės - 8, Tauragės ir Telšių apskrityse - po 7, Alytaus apskrityje - 5.

Vilniaus apskrityje išaiškinti 6 vairuotojai, kuriems nustatytas sunkus girtumo laipsnis, Kauno apskrityje - 5 tokie vairuotojai, Utenos - 4, Klaipėdos ir Panevėžio apskrityse - po 3, Marijampolės ir Tauragės apskrityse - po 2, Šiaulių - 1.

Savaitgalį (rugpjūčio 26-28 d.) mūsų šalyje, pirminiais duomenimis, eismo įvykiuose žuvo 2 žmonės (43 metų vairuotojas ir 23 metų pėsčiasis), 45 sužeisti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją