Į tokią situaciją pateko vienas šiaulietis, pasistatęs automobilį mieste ir už jo stovėjimą mokėjimo automate įmetęs du eurus. Žmogus nustebo, kai čekyje išvydo išspausdintą sumą ne eurais, o litais.

„Kadangi parkavimo išlaidas man apmoka darbas, kaip atsiimti du eurus, jeigu čekyje nurodyti du litai?“, – teiraujasi šiaulietis.

Etaplius.lt susisiekė su UAB „Stova“, atsakinga už automobilių statymo rinkliavas. UAB „Stova“ pardavimų skyriaus vadovas Artūras Satkūnas teigė, kad nuo sausio 2-osios informacija apie atsiskaitymo tvarką ir kainas eurais buvo pateikta prie mokėjimų automatų. Šiaulių miesto Tarybos sprendimu buvo patvirtintos kainos už automobilių statymą ir kainos pakeistos pagal bankuose nurodytą kursą.

Pasistatyti automobilį mieste vienai valandai dabar kainuoja 30 euro ct, vienai dienai – 1,50 Eur (jeigu mokama iš karto) arba 5,80 Eur (jeigu mokama banke arba internetinėje banko klientų aptarnavimo sistemoje iki tos dienos 24 val.). Mėnesinis bilietas kainuoja 14 Eur (norint jį įsigyti, reikia sudaryti sutartį).

Anot A. Satkūno, kadangi mokėjimų aparatų techninės galimybės neleidžia sąskaitos už automobilių stovėjimą apmokėti dviem valiutom, nuo sausio 2-osios atsiskaityti už paslaugą galima tik eurais.

„Jeigu žmogus sumokėjo eurais, o čekyje suma buvo išspausdinta litais, jis turėtų kreiptis į mus ir mes spręsime šitą problemą. Mes sistemoje vis tiek matome, kiek yra sumokėta, tad problemų tikrai neturėtų kilti. Visi gyventojai, kurie susidūrė su kokiais nors nesklandumais atsiskaitant už automobilio statymą, turėtų kreiptis arba el. paštu: info@unipark.lt arba skambinti telefonu 8 700 77 877″, – paaiškino bendrovės „Stova“ atstovas.