Naujasis „Corolla“ modelis – jau 12 kartos, mat pirmą kartą „Corolla“ rinkai buvo pristatyta dar 1966 m. Skaičiuojama, kad nuo to laiko buvo parduota daugiau nei 46 mln. šių modelių, teigiama pranešime žiniasklaidai.

„Toyota“ giriasi, kad naujas modelis bus atpažįstamas gatvėje iš unikalios žibintų formos, o nauja platforma leido automobiliui turėti platesnę tarvėžę, žemesnį svorio centrą, o sedanui ir universalui – 2,7 m ilgio ratų bazę ir daugiau erdvės sėdintiems ant galinės sėdynės. Žemesnis svorio centras, 60 proc. tvirtesnė kėbulo konstrukcija ir kaip standartinė įranga komplektuojama daugiasvirtė pakaba lemia geresnį valdymą ir didesnį stabilumą, giriasi gamintojas.

„Corolla“ sedaną galima rinktis su 1,8 l darbinio tūrio benzininio variklio ir hibridinės jėgainės deriniu, kurio galia siekia 90 kW. Teigiama, kad toks „Corolla” modelis 100 km nuvažiuos sunaudodamas apie 4,3 l benzino (pagal WLPT ciklą).

Tarp siūlomų galios agregatų – 1,6 l darbinio tūrio 97 kW galios patobulintas benzininis variklis. Šis variklis derinamas arba su mechanine 6 laipsnių pavarų dėže, arba su CVT transmisija.

"Toyota Corolla" sedanas turės hibridinę versiją

„Toyota“ giriasi ir tuo, kad standartinės įrangos sąraše yra „Toyota Safety Sense“ technologijų paketas, kurį sudaro „Pre-Collision“ sistema (PCS) su pėsčiųjų fiksavimo šviesiu ir tamsiu paros metu bei dviratininkų fiksavimo šviesiu paros metu funkcija, visame greičio diapazone veikianti adaptyvioji pastovaus greičio palaikymo sistema (ACC), nukrypimo iš važiuojamosios juostos įspėjimo sistema (LDA) su vairo valdymo funkcija, pagalbinė kelio ženklų atpažinimo (RSA) ir automatinė tolimųjų šviesų (AHB) sistemos.

Taip pat įtraukta nauja eismo juostos stebėjimo sistema (LTA), galinti naudingai pasitarnauti vairuotojui. Kai įjungtos visame greičio diapazone veikianti ACC bei LTA sistemos, eismo juostos stebėjimo sistema padeda vairuotojui subtiliais judesiais pakoreguoti vairą, kad automobilis išliktų juostoje net esant nedideliems greitkelio vingiams.

Skelbiama, kad „Corolla“ sedanas pardavinėjamas bus nuo ateinančių metų pirmo ketvirčio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)