Analitikai pripažįsta, kad jo drąsios prognozės įkūnija naują erą technologijų pramonėje. Apie tai praneša laikraštis „The Financial Times“.

Bendrovės „Tesla Motors“, savo elektriniais automobiliais aplenkusios tokias gamybos milžines kaip „General Motors“ ir „Renault-Nissan“, įkūrėjas ketina prisijungti prie lenktynių – kas pirmas sukurs be žmogaus pagalbos važiuojantį automobilį.

Bandydama sukurti naujos kartos transporto priemonę „Tesla“ tikisi aplenkti „Google“, kuris prieš trejus metus pradėjo bandymus, tačiau sustojo, neradęs partnerio, padėsiančio gaminti automobilius.

Neatsilieka ir Japonijos automobilių gamintoja „Nissan“ – ji praėjusį mėnesį pareiškė, kad išleis visiškai savarankišką automobilį iki 2020 metų, nors „Tesla“ generalinis direktorius E. Muskas tiki, kad mintis sukurti automobilį, kuris kontroliuotų vairavimą bet kokiomis sąlygomis, kol kas yra per daug ambicinga. Pats E. Muskas planuoja tiesiog suteikti vairuotojams galimybę persijungti į „autopiloto“ režimą vairuojant daugelyje situacijų ir taip palengvinti vairavimą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)