Elektromobilių gamintojas Nacionalinei greitkelių eismo saugumo administracijai (NHTSA) pranešė, kad nuotoliniu būdu atnaujins automatinės langų uždarymo atbulinės eigos sistemos programinę įrangą. Atšaukimas apima kai kuriuos 2017–2022 metų „Model 3“, 2020–2021 metų „Model Y“ ir 2021–2022 metų „Model S“ ir „Model X“ automobilius.

„Tesla“ teigė, kad negavo jokių pretenzijų ar pranešimų apie avarijas, sužalojimus ar mirtis susijusias su atšaukimu.

NHTSA teigė, kad užsidarantis langas be tinkamos automatinės atbulinės eigos sistemos gali veikti su per didele jėga, o tai padidina vairuotojo ar keleivių sužalojimo riziką.

NHTSA teigė, kad šios transporto priemonės neatitiko federalinio motorinių transporto priemonių saugos standarto elektra valdomiems langams reikalavimų.

„Tesla“ teigė, kad rugpjūtį testų metu darbuotojai nustatė, kad langų automatinio grįžimo sistemos veikimas buvo „geresnis nei tikėtasi, reaguojant į galimo suspaudimo aptikimą“.

Atlikusi išsamius papildomus bandymus, „Tesla“ nustatė, kad transporto priemonių suspaudimo aptikimo ir atitraukimo charakteristikos bandymų rezultatuose neatitiko automatinių langų atbulinės eigos sistemų reikalavimų.

„Tesla“ pranešė, kad nuo rugsėjo 13 d. gaminamos ir iš anksto pristatomos transporto priemonės gavo programinės įrangos atnaujinimą, kuris nustato elektra valdomų langų veikimą pagal reikalavimus.

Programinės įrangos naujinimas „patobulina transporto priemonės automatinių langų atbulinės eigos sistemos veikimo kalibravimą“, – sakė „Tesla“.

Ketvirtadienio popietės prekyboje „Tesla“ akcijos atpigo 3,5 proc.

„Tesla“ vadovas Elonas Muskas ketvirtadienį socialiniame tinkle „Twitter“ sukritikavo, jog ši situacija buvo apibūdinta, kaip atšaukimas.

„Terminologija yra pasenusi ir netiksli. Tai nedidelis programinės įrangos atnaujinimas belaidžiu būdu. Mūsų žiniomis, sužalojimų nebuvo“, – sakė jis.

Tiek NHTSA, tiek „Tesla“ ketvirtadienį paviešintuose dokumentuose kampaniją vadino atšaukimu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją