Specializuota transporto detalių, remonto, puošybos paroda „Automechanika“ rengiama pirmą kartą, o vežėjams aktuali „Transbaltica“ – jau 10-ąjį. Jose dalyvauja apie 100 įmonių iš 7 pasaulio šalių: Lietuvos, Latvijos, Rusijos, Baltarusijos, Austrijos, Vokietijos, Švedijos, Slovakijos, stendai užima 8500 kv.m. plotą.

Viename iš paviljonų savo naujienas pristato automobilių detalių, autokosmetikos pardavėjai, taip pat automobilių puošybos ir remonto specialistai.

Daugelis parodos dalyvių vilioja klientus nuolaidomis. Automobilių serviso įranga prekiaujančios bendrovės „Amanda” vadovas V.Sakavičius sako: „Nors mes turime apie 30 proc. rinkos, tačiau kasmet dalyvaujame tokiose parodose. Čia susirenka ir visi mūsų konkurentai. Kiekvienas stengiamės parodyti ką geriausio turime ir privilioti klientus parodos metu teikiamomis nuolaidomis. Labai dažnai iš parodos parsivežame naujų prekių užsakymo sutarčių – taip sugrįžta parodoje išleistos lėšos.”

UAB „Rimtoma“ vadovas Rimantas Zapalskis parodoje dalyvauja pirmą kartą. Jo valdoma įmonė yra oficialus „Volkswagen” automobilių servisas. „Nutarėme praplėsti savo veiklą, - pasakoja R. Zapalskis. - Ieškome partnerių, kuriems galėtume tiekti „Volkswagen” grupės originalias dalis ir, žinoma, ieškome transporto įmonių, kurioms reikalingas kasdienis patikimas serviso partneris. Paroda yra puiki vieta naujiems kontaktams užmegzti.”

Viena didžiausių šalies serviso įmonių „Tanagra” parodoje pristato įrankių gamintojo „KS Tools” asortimentą, o taip pat detalių sportiniams automobiliams gamą. „Tanagra” yra viena iš nedaugelio įmonių, kurios parduotuvėje gali surasti visas reikiamas detales lenktyniniam automobiliui. Taip pat čia gali įsigyti puošybos elementų, skirtų padailinti savo kasdienę mašiną.

Parodoje demonstruojami ir studentų projektai – „Studentiška formulė“, VGTU studentų sukurtas elektromoobilis bei traukinių eismo valdymo stendas. Lankytojai gali apžiūrėti ir socialinio projekto „Geležiniai spąstai“ herojų - sumaitotą BMW automobilį.

Parodos „Transbaltica“ stenduose įdomių naujovių ras transporto specialistai. Čia pristatomi inovatyvūs sprendimai, skirti kuro kontrolei ir valdymui, kuro sąnaudų mažinimui, transporto stebėjimui, maršrutų planavimui, logistinės veiklos valdymui – tai, kas tampa vis svarbesne transporto verslo dalimi ir būtinybe, leidžiančia didinti transporto ir logistikos sektoriaus konkurencingumą.

Besidomintys naujais vilkikais, juos gali apžiūrėti „Volvo“, „Renault“, MAN stenduose.

Lankytojų dėmesį patraukia ir šalia centrinių parodos rūmų ant pakylos išrikiuoti 11 naujausių komercinių automobilių.

Tai Lietuvos žurnalistų autoklubo pirmą kartą šalies istorijoje surengto konkurso „Metų automobilis 2014“ dalyviai. Pretendentų sąraše yra įvairaus dydžio komerciniai automobiliai – nuo pačių mažiausių „kablukų“ iki didžiųjų transporterių. Labiausiai iš jų išsiskiria elektrinis „Nissan NV200“. Tai vienintelis elektra varomas konkurso dalyvis.

Konkurso eiga, vertinimo kriterijai, renginio finalinė ceremonija ir kiti svarbūs aspektai buvo aptarti parodų centre surengtoje specialioje spaudos konferencijoje.

Šeštadienį „Litexpo“ nusimato itin įdomi diena, kai dėl „Triukšmingiausio automobilio“ vardo susirungs galinga garso technika aprūpinti ratuočiai, taip pat bus paskelbtas Lietuvos „Metų komercinis automobilis 2014“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)