2010 m. pradžioje pristatytas naujasis „Fiat Doblo Cargo” 24 žiuri narius sužavėjo savo nauja išvaizda, bet svarbiausias šio modelio privalumas, kad šis, pagal visiškai naują platformą sukurtas automobilis, išsiskiria gerokai platesne, nei kuris nors kitas modelis mažųjų komercinės paskirties automobilių klasėje, kėbulų gama. Dvi - standartinė ir pailginta – ratų bazės. 10 skirtingų kėbulo tipų, tame tarpe ir versija su paaukštintu stogu bei dvi visiškai naujos versijos: specializuotam perdirbimui skirta lengvojo sunkvežimio su kabina bei ilgosios ratų bazės versija su paaukštintu stogu. Visa tai jau ir iki šiol labai populiarų visoje Europoje „Fiat Doblo” modelį savo kategorijoje paverčia etalonu.

Automobilio krovinių skyriaus ilgis, priklausomai nuo pasirinktos ratų bazės, siekia 1,82 m arba 2,17 metrus, krovinių skyriaus tūris – 3,4 m3 arba 4,2 m3, bet gali būti padidintas iki 4,6 m3, o jo keliamoji galia padidėjo iki 750 kg ir 1000 kg.

Netrukus bus pradėta gaminti ir visiškai nauja „Fiat Doblo” versija – „Fiat Doblo Cargo Maxi” su paaukštintu stogu, kurios krovinių skyriaus tūris sieks net 5,4 m3, kas būdinga jau aukštesnei, didžiųjų komercinės paskirties automobilių, klasei.

Komisija pažymėjo plačią modelio variklių gamą, kurioje be įprastų benzininių (1,4 l 95AG) bei dyzelinių (1,3 l M-jet 95 AG, 1,6 l M-jet 105 AG ir 2,0 l M-jet 135 AG) variklių yra ir turbokompresorinis 1,4 l T-jet 120 AG Natural Power agregatas, varomas benzininiu / suslėgtomis gamtinėmis dujomis (CNG). Metų pabaigoje rinkai ketinama pateikti ir naują dyzelinį variklį – 1,6 l M-jet 90 AG su automatizuota pavarų dėže. Hanoverio parodoje pristatytas ir „Doblo Cargo” su elektriniu varikliu. Visi varikliai atitinka „Euro 5” reikalavimus aplinkos taršai ir pasižymi mažais eksploatacijos kaštais.

„Fiat Doblo Cargo” su naujuoju 1,4 l T-jet 120 AG Natural Power varikliu be degalų papildymo, esant iki 980 kg kroviniui, gali nuvažiuoti iki 750 km (iki 450 km, naudojant suslėgtas gamtines dujas, ir dar 300 km, naudojant benziną), vos su su 4,9 kg metano ir esant vidutinėms 7,4 l/100 km benzino sąnaudoms.

Lietuvoje „Tarptautiniu komerciniu automobiliu 2011 m.” išrinktą „Fiat Doblo Cargo” galima bus įsigyti šių metų pabaigoje, o jis kainuos nuo 49 500 Lt.

Praėjusių metų „Tarptautinio metų komercinio automobilio“ rinkimuose nugalėjo „Nissan NV200“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją