Toks žingsnis padidintų jau atšauktų „Takata“ oro pagalvių aktyvatorių skaičių maždaug keturis kartus: iki šiol iš rinkų išimti 29 mln. įtaisų. Šie įtaisai buvo JAV devynių asmenų mirties priežastis.

Visuose 120 mln. „Takata“ gamybos sistemos aktyvavimo įtaisuose JAV naudojamos tos pačios dujos, kaip ir anksčiau atšauktuose įrenginiuose.

Iki šiol bendras įrenginių skaičius niekur žiniasklaidoje minimas nebuvo. Taip pat iki šiol nėra aišku, kiek automobilių bus atšaukta, nes kai kuriuose oro pagalvių sistemos modeliuose naudojami keli aktyvavimo įtaisai, ne visi jie gaminti tos pačios įmonės.

Anksčiau iš rinkų buvo atšaukta 5,4 mln. aktyvuojančių įtaisų, o federalinės tarnybos pareigūnų teigimu, maždaug 24 mln. techniškai netvarkingų „Takata“ gamybos aktyvavimo įtaisų buvo įrengta apytiksliai 19 mln. transporto priemonių.

„Takata“ atstovai spaudai atsisakė komentuoti galimybes, kad masiškai būtų papildomai atšaukiami dideli transporto priemonių kiekiai. Taip pat komentarų nepateikta ir į žurnalistų klausimus, ar minėti 70-90 mln. aktyvuojančių oro pagalves įtaisų gali kelti pavojų vairuotojams.

Jeigu bus nuspręsta atšaukti naują automobilių bangą, šis procesas įmonei kainuos milijardus JAV dolerių, o detalių keitimas užsitęstų bent kelerius ateinančius metus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)