Pasak SAM, įsigyti naujas vaistinėles privaloma tik tiems, kurie jas pirko iki 2019 metų sausio 1 d. ar neatsimena tikslios įsigijimo datos. Vairuotojams, kurių vaistinėlės buvo įsigytos po 2019 metų sausio 1 d., tereikia jas papildyti.

Atnaujintus automobilių pirmosios pagalbos rinkinius papildė du turniketai, skirti arteriniam kraujavimui stabdyti, sterilūs spaudžiamieji tvarsčiai, vienkartinės medicininės pirštinės, pirmosios pagalbos gaivinimo kaukės dirbtiniam kvėpavimui atlikti bei vienkartiniai šalčio maišeliai, informuojama pranešime žiniasklaidai.

Įsigijus atnaujintą vaistinėlę, kaip skelbiama ministerijos pranešime, svarbu įsitikinti, kad visos joje esančios medicinos priemonės yra paženklintos privalomu atitikties ženklu CE, patvirtinančiu, kad priemonės gamintojas laikosi nustatytų saugos reikalavimų, atliko visas būtinas atitikties vertinimo procedūras.

SAM įspėja, jog vairuotojams už netinkamą rinkinį ar vaistinėlės neturėjimą transporto priemonėje bus taikoma administracinė atsakomybė.

Atsižvelgiant į atnaujintą vaistinėlių sudėti, buvo papildytos ir pirmosios pagalbos kursų programos. Kursų dalyviai jau yra mokomi naudotis turniketais ir kitomis priemonėmis, kurios naujai atsirado pirmosios pagalbos vaistinėlėse, skelbia ministerija.

SAM primena, kad paskutinį kartą reikalavimai vaistinėlėms buvo atnaujinami prieš 18 metų. Nuo to laiko pirmosios pagalbos teikimo principai pasikeitė, gaivinimo ir kraujo stabdymo funkcijoms šiandien skiriamas didesnis dėmesys.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją