„Nuo metų pradžios pastebime tendenciją, kad vairuotojai pilasi daugiau degalų – tokius įpročių pokyčius daugiausiai lėmė 20 proc., lyginant su praėjusių metų pirmu ketvirčiu, mažėjusios degalų kainos“, – sako „Neste Lietuva“ Mažmeninės prekybos skyriaus vadovas Audrius Miežys.

Pirmojo šių metų ketvirčio tendencijos taip pat rodo, kad pirkdami daugiau degalų vairuotojai ir toliau linkę už juos atsiskaityti banko kortelėmis. Jei 2013 m. 41 proc. privačių klientų už degalus mokėjo kortele, tai 2014 m. tokių buvo 43 proc., o 2015 m. – jau 45 proc. Vieno atsiskaitymo kortele metu pirmąjį šių metų ketvirtį privatūs klientai vidutiniškai išleisdavo 25 eurus.

A. Miežio nuomone, didesnis aktyvumas atsiskaitant kortelėmis siejamas su bendromis atsiskaitymų tendencijomis šalyje, taip pat augančiu pasitikėjimu automatinėmis degalinėmis, patogumu – klientui nuo banko kortelės nuskaitoma būtent tokia suma iš karto po degalų pylimo, už kurią buvo įsipilta degalų.

Atsiskaitymų kortelėmis lyderis yra Vilnius – čia daugiau nei 55 proc. klientų atsiskaito banko mokėjimo kortelėmis. Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje kortelėmis atsiskaito 40–45 proc. vairuotojų, o kituose miestuose 30–35 proc.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)