„Auksinio vairo“ apdovanojimus organizuoja populiariausias Vokietijos sekmadieninis laikraštis „Bild am Sonntag“ ir populiariausias žurnalas apie automobilius „Auto Bild“. Skaitytojai rinkosi iš daugiau nei 50 dalyvavusių naujų automobilių, o po to tris pirmaujančius kiekvienos kategorijos modelius žurnalistų ekspertų, lenktynių vairuotojų ir įžymybių komanda išbandė Lužico lenktynių trasoje. Kiekvienas automobilis buvo vertinamas balais pagal nustatytus kriterijus ir išrinkti daugiausia balų surinkę nugalėtojai.

„GR Supra“ yra naujas modelis, tačiau išsaugojo klasikines sportinio automobilio savybes, paveldėtas iš savo pirmtakų – tai dvivietis kupė su 340 AG/250 kW priekyje sumontuotu šešių vienoje eilėje išdėstytų cilindrų varikliu su turbokompresoriumi, varančiu galinius ratus.

Raidės GR pavadinime nurodo svarbų „Gazoo Racing“ vaidmenį kuriant šį automobilį – tai pirmas kartas, kai komanda prisidėjo kuriant modelį, skirtą visam pasauliui. Subalansuota važiuoklė ir žemai esantis svorio centras užtikrina kvapą gniaužiantį valdomumą ir reakciją tiek kelyje, tiek lenktynių trasoje – šios savybės paliko įspūdį tiek skaitytojams, tiek ekspertams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)