Kaip gi svetainėje buvo sudarytas greičiausiai parduodamųjų dešimtukas? Iš pradžių iSeeCars.com išanalizavo 2,2 mln. naudotų automobilių pardavimą nuo 2016 m. sausio 1 iki gegužės 31 d. Atsižvelgta buvo ir į tai, kiek dienų automobiliai buvo skelbiami parduodamųjų sąrašuose.

Nustačius, kad 1–3 metų naudoti automobiliai parduodami vidutiniškai per 42,4 dienos, buvo sudarytas populiariausiųjų dešimtukas, kuriame – greičiausiai parduodamų automobilių pavadinimai. Penkios iš dešimties – hibridinės, įkraunamosios hibridinės (PHEV) arba vien tik elektrinės transporto priemonės.

Nors tokie JAV populiarūs modeliai kaip „Honda Civic“ ir „Toyota Camry“ taip pat parduodami greičiau nei vidutiniškai, į šį dešimtuką jie nepatenka.

„Kodėl šie automobiliai parduodami greičiausiai, paaiškina tam tikri rinkos pokyčiai, atsiradę nukritus kaip alternatyva degalais varomoms transporto priemonėms siūlomų automobilių kainoms ir taip padidėjus jų paklausai“, – aiškina iSeeCars.com vadovas Phongas Ly.

1–3 metų transporto priemonių kasmet pateikiamų duomenų analizė parodė, kad elektrinių automobilių kainos nukrito vidutiniškai 3450 eurų, todėl jie parduodami maždaug 8 dienomis greičiau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (89)