Kaip rašo „Autoevolution“, pirmasis elektrinis Japonijos gamintojo automobilis bus nedidelis miesto visureigis. Kol kas jis dar nėra oficialiai patvirtintas, tačiau šaltiniai atskleidė japonų spaudai, kad elektrinis modelis bus kuriamas dėl augančių taršos reguliavimų.

Teigiama, kad šis automobilis bus kuriamas ant naujosios „Subaru“ platformos, kurios pagrindu pagaminta netrukus pasirodysianti naujos kartos „Impreza“. Šią platformą vėliau „perims“ atnaujinti „Forester“ bei „Outback“ modeliai.

Tikslesni duomenys nepateikiami, tačiau žurnalistai spėja, kad elektromobilis naudos du variklius ant kiekvienos ašies. Šis sprendimas technologiškai yra efektyvesnis, siekiant sukurti visais ratais varomą automobilį. Tokiu būdu elektromobilis bus lengvesnis ir sutaupoma vieta baterijoms, tuo pačiu išsaugant kaip įmanoma žemesnį svorio centrą, kuo tradiciškai pasižymi „Subaru“ modeliai.

Vis dėlto „Subaru“ fanai svajojantys apie markės elektromobilį turės apsišarvuoti kantrybe, mat, kaip teigiama, šis modelis turėtų rinkoje pasirodyti kažkada iki 2021 metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)