Rusijos statistikos agentūros „Autostat“ duomenimis, gautais iš nacionalinių Europos automobilių gamintojų asociacijų, automobilių prekybos lydere 2015 metais išlieka Vokietija, kur buvo parduota 3,2 mln. automobilių (5,6 proc. daugiau nei prieš metus).

Kaip pažymi Vokietijos automobilių pramonės asociacija (VDA), tai geriausias rezultatas per pastaruosius 6 metus. Be to, naujų automobilių užsakymų skaičius pernai išaugo 15 proc., o tai parodo dinamišką rinkos plėtrą.

Antroje vietoje liko Didžioji Britanija, kurios rodiklis – 2 mln. 633 tūkst. 503 realizuoti automobiliai (6,3 proc. daugiau). Kaip pažymi Didžiosios Britanijos automobilių gamintojų ir prekeivių asociacija, vietos automobilių rinka 2015 metais pasiekė absoliutų rekordą per visą istoriją, o teigiama dinamika fiksuojama jau ketvirtus metus iš eilės.

Į trečią vietą pakilo Prancūzija, kurioje buvo parduota 1 mln. 917 tūkst. 230 automobilių (6,8 proc. daugiau).

Ketvirtą geriausią rezultatą pasiekė Italija – 1 mln. 574 tūkst. 872 parduoti automobiliai (15,8 proc. daugiau). Kaip pažymi Italijos automobilių gamintojų asociacija (ANFIA), šalies automobilių rinkoje antrus metus iš eilės pastebima teigiama dinamika, 2015 metais augimas pasiekė dviženklį skaičių. Kadangi užsakoma vis daugiau naujų automobilių, galima prognozuoti, kad Italijos automobilių rinka ir toliau augs: tikimasi, kad 2016 metais bus parduota 1,8–1,9 automobilių.

Vertinant automobilių rinką, Rusija nukrito į penktą Europos reitingo vietą.

Šalies statistikos agentūros „Autostat“ vertinimu, pernai Rusijoje buvo parduota apie 1,5 mln. automobilių (36 proc. mažiau).

O štai šeštą vietą užėmusioje Ispanijos rinkoje užfiksuotas didžiausias progresas tarp Europos lyderių – 20,9 proc., iki 1 mln. 34 tūkst. 232 automobilių. Augimą paskatino šalyje įvesta stimuliuojanti subsidijų, skiriamų perkant naujus ekonomiškus automobilius, programa.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)