Šis centras yra „Renault“ naujų elektros technologijų vystymo kertinis akmuo, jame yra didžioji kompanijos elektrinių variklių bei baterijų bandymų įrangos dalis. Nuo 2009 m. centras buvo palaipsniui plečiamas iki 3 300 kv. metrų ploto, šiuo metu jame yra apie 100 testavimo įrenginių.

Praėjusius trejus metus centre buvo vykdoma visapusiško testavimo programa, skirta „Renault“ elektromobilių Z.E. variklių veikimo, patikimumo ir saugumo vystymui bei tvirtinimui.

„Lardy bandymų centras padeda „Renault“ žengti į elektra varomų transporto priemonių rinką – jau pristatėme pirmąją mūsų elektra varomą transporto priemonę „Kangoo Z.E.“. Mūsų tikslas buvo parduoti patikimas, galingas ir 100 proc. saugias transporto priemones. 2011 m. Lardy centre atlikti 170 000 valandų trukę bandymai padėjo mums pasiekti šį tikslą. Investicijos į šį centrą leis mums toliau tobulinti elektrinių variklių technologiją ir padės „Renault“ tapti pirmaujančiu elektra varomų transporto priemonių gamintoju Europoje“, – teigė „Renault“ transmisijos inžinerijos vyresnysis viceprezidentas Jacques Prostas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją