Profesionaliems klientams patiriant vis didesnį spaudimą dėl klimato kaitos ir griežtėjančių CO2 emisijos reikalavimų, o el. prekybai ir logistikai klestint, keičiasi verslo lūkesčiai dėl elektrifikuotų furgonų. Tikimasi, kad iki 2030 m. Europos elektrifikuotų furgonų rinka vidutiniškai augs po 40 proc. per metus.

Siekdamos patenkinti šios rinkos poreikius, automobilių pramonės lyderės „Renault Group“ ir „Volvo Group“ šių metų kovą įsteigė bendrą įmonę „Flexis SAS“, kad galėtų užduoti tinkamą toną transporto ir logistikos sektorių dekarbonizacijai. Dabar prie šio bendro projekto jungiasi ir „CMA CGM Group“. Trijų lyderiaujančių bendrovių sąjunga, virtusi veržlaus startuolio „Flexis SAS“ forma, sujungia pasaulinio lygio automobilių gamintojų pramoninę ir pirmaujančios automobilių logistikos bendrovės praktinę patirtis.

Pažangios ir efektyvios komercinės transporto priemonės bus kuriamos ant visiškai naujos, specialiai elektromobiliams suprojektuotos platformos, kuri užtikrins platų modulinį pritaikymą įvairių tipų kėbulams už mažą kainą ir leis pasiekti proveržį saugos reikalavimų srityje.

Kūrėjų teigimu, pritaikius naują susietąją elektroninę platformą, naujose transporto priemonėse bus įdiegtos precedento neturinčios galimybės stebėti krovinių pristatymo veiklą ir naudotojo verslo rezultatus, todėl logistikos rinkos dalyviai galės net 30 proc. sumažinti savo sąnaudas.

Susietosios paslaugos leis klientams naudotis naujausiomis transporto priemonėmis visą jų gyvavimo ciklą. Pats furgonas pasižymės išskirtinėmis judumo mieste savybėmis ir universalumu, leidžiančiu pritaikyti skirtingos talpos baterijų sprendimus, taip pat pirmąja rinkoje 800 V architektūra, skirta šios kategorijos transporto priemonėms.

Transporto priemonės bus gaminamos „Renault Group“ Sandouville gamykloje, kuri yra lengvųjų krovininių automobilių gamybos ekspertė ir kuri per ateinančius ketverius metus sukurs 550 naujų darbo vietų.