„Įrodyti kyšio reikalavimo ar paėmimo faktą galima, bet tai sudėtinga, o kartais – iš viso neįmanoma. Praėjusiais metais pagal Baudžiamojo kodekso straipsnį „Kyšininkavimas“ buvo pradėta 14 tyrimų dėl policijos pareigūnų veiksmų. 5 bylos nutrauktos, dar 2-ose policininkai apklausti kaip liudytojai. Dėl 7 pareigūnų vyksta tyrimai“, - LŽ sakė Policijos departamento Vidaus tyrimų skyriaus vyriausiasis tyrėjas Artūras Bojarinas.

Lietuvos kelių policijos tarnybos viršininkas Gintaras Aliksandravičius negalėjo pasakyti, kiek patrulių įkliuvo su įkalčiais ir kiek jų buvo nubausta, tačiau komisaras pabrėžė, kad kyšio reikalaujantiems kelių patruliams – ne vieta tarnyboje.

„Nuo tokių žmonių reikia apsivalyti. Todėl jei vairuotojai įtaria, kad pareigūnai iš jų reikalauja kyšio, jie neturi likti abejingi, o pirmiausia apie tai pranešti Bendrajam pagalbos centrui. Dar geriau, jei nusikaltimą pavyktų užfiksuoti vaizdo ar garso įrašymo technika“, - kalbėjo G.Aliksandravičius.

Policininkų savivalę pajutę vairuotojai gali kreiptis ir į Specialiųjų tyrimų tarnybą (STT), tačiau kaip dienraščiui tvirtino STT atstovė Julija Antanaitienė, tokių vairuotojų skundų sulaukiama itin mažai – Vilniuje gaunami 3-4 vairuotojų pranešimai per metus, o mažesniuose miestuose tokių skundų iš viso beveik nepasitaiko.

Lietuvos kelių policijos tarnybos duomenimis, praėjusiais metais užregistruoti 335 atvejai, kai vairuotojai, norėdami išvengti administracinės atsakomybės už KET pažeidimus, policijos pareigūnams siūlė skirtingų dydžių kyšius. 2009 metais tokių atvejų užfiksuota 299.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)