„Šia nauja technologija sportinių automobilių gamintojas dar kartą akcentuoja savo glaudžius ryšius su automobilių sportu – specialiai vairuotojui pritaikytos sėdynės yra vienas iš esminių profesionalaus lenktynių automobilio parengimo principų. Sėdynė yra jungtis tarp žmogaus ir automobilio, todėl tai yra labai svarbus elementas, užtikrinantis tikslų ir sportišką valdymą. Todėl jau daug metų lenktyniniuose automobiliuose naudojamos specialiai pagal vairuotoją pritaikytos sėdynės“, – sako sportinių „Porsche“ automobilių centro Vilniuje direktorė Rasa Klimavičiūtė.

Be idealaus kaip lenktyniniame automobilyje kūno formų atitikimo, šios sėdynės pasižymi ir unikalia išvaizda, mažesniu svoriu, didesniu komfortu ir pasyvia klimato kontrole. Pagrindinė sėdynių dalis yra pagaminta iš polipropileno, kuris sujungtas su vėdinama komfortiška danga, pagaminta iš poliuretano medžiagų mišinio, naudojant trimatį spausdinimą. Sėdynių išorė pagaminta iš „Racetex“ medžiagos ir turi smulkias perforuotas akutes.

Jau nuo 2020 m. gegužės mėn. šios koncepcinės sportinės sėdynės bus siūlomos kaip „Porsche Tequipment“ techninės įrangos pasirinkimas „911“ ir „718“ gamos modeliams. Pradžioje bus pagaminta ribota 40-ies sėdynių prototipų serija, kuri turės šešių taškų saugos diržus ir bus naudojama Europos lenktynių trasose. Klientų atsiliepimai bus vertinami tolimesniame sėdynių kūrimo procese. Nuo 2021 m. vidurio sertifikuotos trimačiu būdu pagamintos sportinės sėdynės su trimis skirtingo standumo lygiais bus siūlomos kaip papildoma „Porsche Exclusive Manufaktur“ įranga. Jei ateityje šia technologija susidomės daugiau pirkėjų, ji bus naudojama ir siūlant daugiau individualizuotų sprendimų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)