„Macan“ sujungs visas sportiško automobilio savybes su SUV privalumais, ir tai bus autentiškas „Porsche“. Naujasis būsimo modelio pavadinimas turi derėti su „Porsche“ prekės ženklu, jis gerai skamba dauguma kalbų ir tarmių bei sužadina teigiamas asociacijas“, – sakė kompanijos valdybos narys Bernhardas Maieris.

„Macan“ taps penktuoju „Porsche“ modeliu. Tai bus mažesnis už „Caynenne“ SUV klasės visureigis. Iki šiol šis kuriamas modelis kompanijos viduje turėjo „Cajun“ pavadinimą.

Anksčiau buvo skelbta, kad mažasis visureigis bus skirtas „Porsche“ gerbėjams, kurie negali įpirkti geriausiai parduodamo šios markės modelio „Cayenne“. Gamintojai žada, kad naujasis modelis perims geriausias šios markės modelių savybes ir pasižymės mažu svoriu, geru valdymu bei judrumu.

Kompanija tikisi, kad pigiausiu „Porsche“ modeliu tapsiantis „Macan“ pritrauks naujų ir jaunų šios markės pirkėjų.

Jau patvirtinta, kad „Macan“ nuo 2013 m. bus gaminamas Leipcige. Priėmus tokį sprendimą, šiame padalinyje bus sukurta mažiausiai 1 tūkst. darbo vietų ir investuota 500 mln. eurų. Leipcigo padalinyje dabar dirba 650 darbuotojų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją