Pirmoji grupė – nuo pusės metų iki 5 metų amžiaus sulaukę automobiliai.

1. „Toyota RAV4“ – ne tik naujų, bet ir apynaujų automobilių segmento lyderis. Šis, paskutinės kartos modelis yra vienas dažniausiai gatvėse sutinkamų naudotų, iki 5 metų amžiaus sulaukusių automobilių. Kaip ir naujas modelis, pastarasis pirkėjus vilioja ne tik puikias sąnaudas ir mažą CO2 turinčiu varikliu, bet ir žemiška kaina, kuri Autoplius.lt portale svyruoja prasideda nuo 25 ir kyla iki 50 tūkst. eurų, priklausomai nuo komplektacijos bei stovio. Šiuo metu šalies parke registruoti 6,9 tūkst. tokių „RAV4“ modelių.

2. „Toyota Corolla“. Nieko turbūt nenustebins ne tik pirma, tačiau ir antra vieta šiame amžiaus segmente. Pastaroji priklauso „Toyota Corolla“. Šiuo metu Lietuvoje registruoti 5,6 tūkst. Iki 5 metų senumo „Corolla“, kaina rinkoje svyruoja nuo 14 iki maždaug 25 tūkst. eurų. Nuo 1997 metų „Toyota Corolla“ priklauso daugiausiai kada nors parduoto automobilio pasaulyje titulas. O 2021 metais parduotų modelių skaičius perkopė 50 mln. Titulą „Corolla“ perėmė iš „Volkswagen Beetle“.

3. „Skoda Octavia“ – dar vienas ne SUV kėbulą turintis automobilis, besimaudantis populiarumo spinduliuose. Šis modelis su 3,9 tūkst. registruotų iki 5 metų amžiaus senumo automobilių šalyje užima garbingą, trečią vietą. Minėto amžiaus Octavia kainos rinkoje svyruoja nuo 7 iki net 30 tūkst. eurų. Jos priklauso nuo gamybos metų, ridos, komplektacijos ir transporto priemonės stovio.
4. „Volkswagen Tiguan“ – pagrindinis „RAV4“ konkurentas rinkoje. „Tiguan“ su 3,6 tūkst. registruotų modelių ne taip stipriai atsilieka nuo trečioje vietoje esančio „Octavia“ modelio. „Tiguan“ kainos Autoplius.lt portale svyruoja nuo 20 iki maždaug 40 tūkst. eurų.

5. „Toyota C-HR“. Na, o populiariausių apynaujų naudotų automobilių „Top 5” uždaro dar viena „Toyota”. Modelį „C-HR“ šiuo metu yra įsigiję 3,3 tūkst. vairuotojų. Tai – mažesnis „RAV4“ brolis, rinkai taip pat siūlantis puikias hibridinių variklių sąnaudas, mažą CO2 ir prieinamą kainą. Kainos svyruoja nuo 15 iki 30 tūkstančių eurų už techniškai tvarkingą modelį.

Antroje grupėje apžvelgsime šiek tiek vyresnius 6 – 10 metų amžiaus sulaukusius automobilius:

1. „Volkswagen Passat“ – populiariausias pasirinkimas šiame segmente. Šiuo metu mūsų šalies keliais važinėja šiek tiek daugiau nei 8,5 tūkst. tokių modelių. Tai – vienas iš automobilių, dominuojančių daugumos amžiaus grupių segmentuose. Natūralu – platus variklių pasirinkimas ir per laiką užtarnautas vardas pirkėjams suteikia pasitikėjimo automobiliu. Tokių modelių kainos mūsų rinkoje svyruoja nuo 5 iki 24 tūkst. eurų.

2. „Skoda Octavia“ – šiek tiek mažesnis, tačiau ne mažiau tautiečių mylimas modelis, kuris yra „Volkswagen Golf Avant“ analogas. Tie patys varikliai, panašus vietos kiekis ir prieinamesnė kaina. Mūsų rinkoje 6 – 10 metų amžiaus „Octavia“ galima įsigyti mokant nuo 4 iki 20 tūkst. eurų.

3. „Nissan Qashqai“ – vienintelis šiame amžiaus segmente esantis SUV tipo automobilis. Didelė prošvaisa ir kaina, siekianti nuo maždaug 7 iki 19 tūkst. eurų sužavėjo pirkėjus ir šiuo metu šalyje yra daugiau nei 5 tūkst. registruotų tokių automobilių.

4. „Volkswagen Golf“ – miestui skirtas hečbekas/universalas, kuris populiariausių sąrašuose puikuojasi jau seniai. Skirtingų kėbulų bei versijų pasirinkimas leidžia modelį rinktis net ir skirtingus poreikius turintiems vairuotojams. Mūsų šalyje registruoti beveik 4,5 tūkst. 6 – 10 metų senumo „Golf“. Kainos Autoplius.lt portale svyruoja nuo 5 iki maždaug 20 tūkst. eurų.

5. „Toyota Auris“ – „Toyota“ analogas „Volkswagen Golf“ modeliui. Tiesa, „Auris“ turi mažiau versijų ir komplektacijų. Tai viena iš priežasčių, kodėl šiuo metu Lietuvoje tokių modelių registruota maždaug 200 vnt. mažiau nei „Golf“. Kainos svyruoja nuo 6 iki 16 tūkst. eurų, priklausomai nuo versijos. Būtent hibridinės versijos kainuoja daugiau.

Trečioje grupėje dar vyresni – 11 – 15 metų amžiaus sulaukę automobiliai:

1. 5 serijos „BMW“. Šiame amžiaus segmente pirmąją vietą užima 5 serijos „BMW“ modelis. Tai – pirmasis sąraše esantis „Premium“ gamintojo modelis. Lietuvoje šiuo metu įregistruota daugiau nei 10 tūkst. tokių automobilių. O jų kainos Autoplius.lt portale svyruoja nuo 3 iki maždaug 15 tūkst. eurų už vnt.

2. „Volkswagen Passat“ – automobilis kurį randame beveik visų amžiaus grupių populiariausių modelių sąrašuose. Ne išimtis ir 11 – 15 metų amžiaus sulaukusių grupė. Tokių „Passat“ modelių Lietuvoje registruota daugiau nei 9 tūkst. vnt. O jų kainos didžiausiame Lietuvos transporto skelbimų portale Autoplius.lt svyruoja nuo 1 iki 8 tūkst. eurų.

3. „Volvo XC60“ – automobilis, kurį Lietuvoje šiuo metu vairuoja maždaug 8,5 tūkst. vairuotojų. Tai SUV tipo modelis, kurį galime priskirti „premium” segmentui. Tikėtina, kad šis „Volvo“ kūrinys pirkėjų širdis pavergė savo saugumu, patikimais varikliais, kokybiškai veikiančiomis pavarų dėžėmis ir aukšta prošvaisa. Modelio kaina rinkoje šiuo metu svyruoja nuo 4 iki 13 tūkst. eurų.

4. „Volkswagen Golf“ – jau antroje amžiaus grupėje užima ketvirtą populiariausių modelių sąrašo vietą. Šį kartą tai nebe 7, o 6 kartos „Golf“, kurių šalyje yra įregistruota beveik 8 tūkst. vnt. Kainos svyruoja nuo 1,5 iki 10 tūkst. eurų už modelį.

5. 3 serijos „BMW“ – šį amžiaus segmentą uždarantis modelis. Mažas, vikrus ir labai mėgiamas jaunų vairuotojų. Tai – viena pagrindinių modelio populiarumo priežasčių. 11 – 15 metų sulaukusį 3 serijos „BMW“ šiuo metu Lietuvoje naudoja daugiau nei 7 tūkst vairuotojų. Kaina svyruoja nuo 2 iki 14 tūkst. eurų.

Ketvirtoji grupė – 16 – 20 metų amžiaus sulaukusių transporto priemonių:

1. „Volkswagen Passat“ dominuoja dar viename amžiaus segmente. Šį kartą 16 – 20 metų grupėje. Šių, senesnių „Passat” modelių šiuo metu šalyje yra įregistruota daugiau nei 23 tūkst. vnt. O kainos rinkoje svyruoja nuo 500 iki 4500 eurų.

2. „Audi A6“ – kažkada itin prabangus, o dabar jau visiškai įprastas mūsų keliuose matomas automobilis. Jis siūlo pirkėjams praktiškumą, patikimumą ir šiek tiek komforto. Mūsų rinkoje tokių modelių kaina svyruoja nuo 1 iki 7 tūkst. eurų. Šalyje šiuo metu įregistruota daugiau nei 17 tūkst. minėto amžiaus „Audi A6“.

3. 5 serijos „BMW“ pasirodo jau antroje amžiaus grupėje. Panašu, kad vyresnio amžiaus „BMW“ yra tiek patrauklūs, tiek ir įperkami automobiliai mūsų tautiečiams. Žinoma, prie modelio populiarumo stipriai prisideda ir jaunų vairuotojų trauka šiems automobiliams. Šiuo metu šalyje registruoti 16 tūkst. 5 serijos „BMW“. O jų kainos rinkoje svyruoja nuo 1,5 iki 7 tūkst. eurų už modelį.

4. „Toyota Corolla Verso“ – praktiškas, patikimas ir puikiai šeimai tinkamas vyresnio amžiaus automobilis. Vienas iš jau seniai užsitarnavusių patikimo bendrakeleivio vardą. Modelio pardavimus taip pat didina ir galimybė išsirinkti 7 sėdimas vietas turintį „Corolla Verso“. Lietuvoje įregistruota maždaug 16 tūkst. tokių automobilių, o jų kainos svyruoja nuo 1 iki 5 tūkst. eurų.

5. „Audi A4“ – vidutinio dydžio, stilingas ir kokybiškai valdomas automobilis už adekvačią kainą. Šių modelių kainos Autoplius.lt portale svyruoja nuo 1 iki 5 tūkst. eurų. Ko gero pastarosios priežastys ir labiausiai ir lėmė šio modelio populiarumą. Lietuvoje šiuo metu registruoti daugiau nei 15,5 tūkst. 16 – 20 metų amžiaus sulaukusių „A4“ modelių.

Paskutinė vyriausių, daugiau nei 20 metų amžiaus sulaukusių automobilių grupė:

1. „Volkswagen Passat“ dominavimas šiame segmente jau neturėtų stebinti. „Passat“ modelių, kurių amžius yra didesnis nei 20 metų Lietuvos keliais šiuo metu važinėja daugiau nei 49 tūkst. vnt. Tai – rekordinis skaičius populiariausių modelių lentelėje. Šių, garbingo amžiaus sulaukusių modelių kainos šalies rinkoje prasideda nuo 330 eurų ir kyla iki 2,5 tūkst. eurų.

2. „Volkswagen Golf“ – antras populiariausias automobilis Lietuvoje, kurio amžius – didesnis nei 2 dešimtmečiai. Šį kartą kalbame apie 4 kartos „Golf“ modelius. Tokių šalyje šiuo metu registruota daugiau nei 34 tūkst. vnt. Kainos svyruoja nuo 400 eurų už pigiausią Autoplius.lt portale rastą modelį iki 3,5 tūkst. eurų už tvarkingą kabrioletą.

3. „Audi A4“ seniausių automobilių segmente savo pirkėjus daugiausiai užkariavo patikimais 1.9 l darbinio tūrio dyzeliniais varikliais ir komfortiška važiuokle. Šių, pirmos kartos „A4“ modelių kainos prasideda nuo 500 ir kyla iki 2000 eurų. Šalyje šiuo metu registruota daugiau nei 27 tūkst. pirmos kartos „Audi A4“.

4. „Audi A6“ nuo savo mažesnio brolio toli neatsilieka. Tik tūkstančiu pirkėjų mažiau pasirinko „A6“, o ne „A4“ vyriausių transporto priemonių segmente. Šiuo metu truputį daugiau nei 26 tūkst. vairuotojų yra pasirinkę šį modelį. O kainos rinkoje svyruoja nuo 500 iki 4000 eurų, priklausomai nuo variklio, komplektacijos bei būklės.

5. „Opel Zafira“ – vienas iš dviejų šiame straipsnyje minimų vienatūrio kėbulą turinčių automobilių ir vienintelis šiame amžiaus segmente. Vienatūrius rinkoje stipriai nukonkuravo SUV tipo kėbulą turintys modeliai, todėl natūralu, kad populiariausių modelių sąrašuose vienatūriai jau pasirodo tik vyriausio amžiaus segmentuose. Pirmos kartos „Zafira“ šiuo metu Lietuvoje vairuoja šiek tiek nei 20 tūkst. žmonių. Kainos svyruoja nuo 500 iki 1500 eurų.

Populiariausių naudotų automobilių modelių pasirinkimas rinkoje nuolat kinta, tačiau kai kurie modeliai net ir keičiantis kartoms išlieka lyderiais. Tokių automobilių kaip „Toyota Corolla“, „Volkswagen Passat“ ir 3 serijos „BMW“ populiarumas jau ilgai nemažėja dėl jų patikimumo ir per laiką užtarnautos reputacijos. Tačiau nepriklausomai nuo pasirinkimo, naudotas automobilis gali būti puikiu ilgalaikiu kelionių partneriu. Svarbu jį pasirinkti neskubant ir išsamiai patikrinant. Kitaip tariant - atsakingai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją