Netoli sprogimo epicentro Tiandzinio miesto uosto terminalo teritorijoje stovėjo tūkstančiai naujų automobilių, kuriuos sprogimas ir vėliau kilęs gaisras sunaikino arba stipriai apgadino.

Volkswagen“ gamintojas praneša, kad buvo sunaikinta arba stipriai apgadinta daugiau kaip 2700 naujų automobilių, skirtų vietinei rinkai. „Renault“ kompanija praneša netekusi daugiau kaip 1500 naujų automobilių.

Tuo tarpu „Toyota“ kompanija skelbia, kad sprogimas sužeidė mažiausiai 50 jos darbuotojų, kurie gyveno netoli terminalo esančiuose butuose, taip pat iki šiol uždaryta šalia esanti didžiausia „Toyota“ gamykla Kinijoje.

Kol kas nepatvirtintais duomenimis sprogimas ir ugnis sunaikino apie 4000 naujų „Hyundai“ ir „Kia“ automobilių.

Neabejojama, kad automobilininkų patirti nuostoliai bus dar didesni, kadangi daug kompanijų kol kas negali įvertinti padarytos žalos – šiuo metu uosto teritorija yra uždaryta maždaug 3 kilometrų spindulių.

Priminsime, kad Tiandzinis yra didžiausias Kinijos giliavandenis uostas, taip pat penktas pagal dydį uostas pasaulyje, į kurio terminalus kasmet pristatoma šimtai tūkstančių naujų automobilių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)