Viena didžiausių „Mini Coupe“ naujovių – trijų dalių kėbulo struktūra su nuožulnia galine dalimi. Gamintojų teigimu, naujasis modelis turėtų patikti ne tik išskirtinį dizainą ir sportiškumą vertinantiems pirkėjams – talpi šio automobilio bagažinė (280 l) suteiks automobiliui universalumo tiek kasdien važinėjant mieste, tiek leidžiantis į ilgesnes užmiesčio keliones.

„Coupe“ bus 3,73 m ilgio, 1,68 m pločio ir 1,38 m aukščio ir bus siūlomas keturių variantų: „Cooper“, „Cooper S“, „Cooper SD“ ir „John Cooper Works“ (JCW).

Pigiausiu pasirinkimu taps „Mini Cooper Coupe“ versija, kuri bus komplektuojama su keturių cilindrų 1.6 l benzininiu varikliu, pasiekiančiu 122 AG (esant 6 000 aps./min.) ir 160 Nm (esant 4250 aps./min.).

„Cooper S Coupe“ bus siūlomas su tokio pat daribinio tūrio, tik galingesniu 184 AG, 240 Nm varikliu. Šis modelis iki 100 km/val. galės įsibėgėti per 6,9 sek.

Sportiškiausia versija taps JCW, kurioje bus montuojamas 211 AG, 260 Nm variklis. Šis automobilis iš vietos iki 100 km/val. įsibėgės per 6,4 sek., o maksimalus greitis sieks 240 km/val.

Ekonomiškiausiu pasirinkimu bus dyzelinis „Mini Cooper SD Coupe“. Modelio su 2.0 l, 143 AG varikliu degalų sąnaudos sieks 4,3 l/100 km, o CO2 emisija – 114 g/km.

„Mini Cooper Coupe“, „Mini Cooper S Coupe“ ir „Mini Cooper SD Coupe“ bus siūlomi su šešių laipsnių mechanine pavarų dėže arba su pasirenkama šešių laipsnių automatine pavarų dėže. Šio automobilio sportiškumą pabrėš ne tik galingi varikliai, bet ir speciali sportinė pakaba.

„Mini Coupe“ sportiškumo suteikia ir galinis oro aptakas, optimizuojantis oro pasipriešinimą važiuojant dideliu greičiu. Šis aptakas yra integruotas į bagažinės dangtį ir automatiškai pakyla tuomet, kai automobilis pasiekia 80 km/val. greitį.

Naujasis „Mini Coupe“ bus gaminamas Didžiojoje Britanijoje, Oksforde.

Penktasis „Mini“ šeimos atstovas „Coupe“ šį rudenį bus pristatytas ir šios markės gerbėjams Lietuvoje. Automobilio kaina prasidės nuo 72,9 tūkst. Lt.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją