Pirmosios kartos „Opel Mokka“ pasirodė 2012-aisiais metais. Kompaktiškas ir erdvus SUV, pasižymintis geru vairuotojo matomumo lauku, sužavėjo daugelį vairuotojų. Po trumpos pertraukos „Mokka“ grįžta į „Opel“ modelių gamą visiškai atsinaujinusi: naujo dizaino, su naujais varikliais ir daugeliu klasėje pirmaujančių technologijų.

Naujoji „Mokka“ turės keturis skirtingus įrangos lygius. Jau pigiausia „Comfort“ versija pasižymės gausia standartine įranga, į kurią įeina priekiniai ir galiniai LED žibintai, elektrinis stovėjimo stabdis, kelio ženklų atpažinimo, susidūrimo perspėjimo, nuokrypio nuo eismo juostos ir prevencijos sistemos ir 7 colių skaitmeninis vairuotojo informacijos skydelis.

„Innovation Plus“ ir „GS Line“ įrangos lygiai papildomai turės automatinį oro kondicionierių, 17 ar net 18 colių lengvo lydinio ratlankius, elektra reguliuojamus šoninius veidrodėlius su LED posūkių lemputėmis, 6 kryptimis reguliuojamas vairuotojo ir keleivio sėdynes, galinio vaizdo kamerą ir automobilio statymo daviklius.

„Executive“ bus vadinami geriausiai įrengti „Mokka“ modeliai, kurie be visų išvardytų opcijų standartiškai turės adaptyvius „Matrix LED“ žibintus, adaptyvią pastovaus greičio palaikymo sistemą, 12 colių skaitmeninį ekraną ir odines sėdynes su masažo funkcija vairuotojui.

Nors priekinė ratų bazė kiek pailgėjo, naujoji „Mokka“ yra 12,5 cm trumpesnė už ankstesnį modelį. Nepaisant to, automobilis turi pakankamai erdvės penkiems suaugusiems keleiviams ir iki 350 litrų erdvę jų bagažui. Bendras automobilio ilgis siekia vos 4,15 m., tad juo patogu manevruoti ankštose gatvėse ir aikštelėse.

Elektrifikuota variklių gama

Pirmą kartą „Opel“ istorijoje naujoji „Mokka“ nuo pat prekybos pradžios bus galima tiek su elektros pavara, tiek su vidaus degimo varikliais. 1,2 litro turbininiai benzininiai varikliai siūlomi 100 arba 130 AG, 1,5 litro dyzelinis motoras – 110 AG.

Elektros pavara varoma „Mokka-e“ siūlo įtraukiančią vairavimo patirtį be emisijų. Visiškai elektrinė „Mokka-e“ viena įkrova gali nuvažiuoti 324 km atstumą (pagal WLTP), o jos elektrinis motoras pasiekia 136 AG ir 260 Nm sukimo momentą.

Naujoji „Opel Mokka“ pasirodys 2021-ųjų metų balandžio mėnesį. Automobilio kaina prasideda nuo 16 400 eurų. Elektrinės „Mokka“ kaina – nuo 32 400 eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)