Techninės apžiūros kainos indeksuojamos kiekvienais metais, atsižvelgiant į infliacijos ir darbo užmokesčio pokyčius šalyje, jei darbo užmokesčio pokytis nuo paskutinio kainų tvirtinimo yra lygus arba viršija 9 proc. ir / arba infliacijos / defliacijos pokytis yra lygus arba viršija 5 proc. pagal Valstybės duomenų agentūros duomenis. Pagal 2024 m. kovo mėnesį Valstybės duomenų agentūros pateiktus naujausius duomenis dėl darbo užmokesčio rodiklio pokyčio šalyje techninės apžiūros kainos perskaičiuotos.

Maksimalios techninės apžiūros kainos nuo šių metų liepos mėnesio vidurio nesikeis arba netgi mažės iki 1 procento. Praėjusiais metais techninės apžiūros kainos didėjo 5 procentais, o prieš dvejus metus teko mokėti 10 procentų daugiau.

Naujos populiariausių transporto priemonių techninės apžiūros kainos


Lengvųjų automobilių savininkams techninės apžiūros kaina išlieka tokia pati – 23 eurai, tačiau tiksli kaina priklauso nuo degalų, kuriais varomas automobilis.

Dujomis varomų lengvųjų keleivinių automobilių savininkai už patikrinimą mokės 28,90 euro. Lengvojo keleivinio automobilio, varomo benzinu, techninė apžiūra kainuos – 23 eurus, dyzelinu – 26,70 euro. Kainos nuo praėjusių metų nesikeis.

Mopedų ir motociklų savininkai už techninę apžiūrą mokės 10 centų mažiau, o už keturračio techninę apžiūrą – 17,20 euro, t. y. kaina išlieka tokia pati kaip ir pernai.

Su teisės akto projektu gali susipažinti kiekvienas


Šiuo metu parengtas techninės apžiūros kainų projektas yra paskelbtas viešai Teisės aktų projektų informacinėje sistemoje bei LTSA interneto svetainėje ir prieinamas visiems norintiems su juo susipažinti. Naujų techninės apžiūros kainų projektui visi suinteresuoti asmenys gali teikti pastabas ir pasiūlymus iki balandžio 15 d. Atskirų konsultacijų su visuomene nenumatyta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)