Skirtingai nuo kitų konkurentų segmente, „Adam“ kūrėjai atsispyrė retro stiliaus dizaino tendencijoms, todėl automobilis išsiskiria modernia bei drąsia išvaizda. Triduris keturių sėdimų vietų „Adam“ pristatomas kaip miesto automobilis, kurio ilgis 3,7 m, plotis – 1,72 m, o važiuoklės bazė bus 2,31 m.

Nuo pardavimo pradžios „Opel Adam“ bus siūlomas su vienu iš trijų benzininių variklių (1.2 l/70 AG, 1.4 l/87 AG arba 1.4 l/100 AG), kurie derinami su 5 laipsnių mechanine pavarų dėže. Visos versijos bus su „ecoFLEX“ įranga, įskaitant degalus taupančią „Start/Stop“ sistemą. Vėliau debiutuos naujos kartos benzininis, mažas variklis su turbina, tiesiogine degalų įpurškimo sistema ir degalus taupančia sistema „Start/Stop“, leidžiančia didinti efektyvumą bei funkcionalumą. Naujas variklis bus komplektuojamas su nauja 6 laipsnių mechanine pavarų dėže.

„Opel“ žada, kad „Adam“ pirkėjai automobilį galės individualizuoti pagal savo fantaziją. Bus galima rinktis iš trijų skirtingų apdailos variantų: JAM, kuris bus stilingas ir spalvingas, GLAM siūlo daugiau elegancijos, rafinuotumo, o SLAM – energingesnę ir sportiškesnę aplinką.

„Joks kitas šio segmento automobilis negali būti taip individualiai sukomplektuotas kaip mūsų „Adam“, nes mes siūlome beveik neribotas išorės bei vidaus spalvų, apmušalų ir įrangos komplektų galimybes. Mūsų klientai pamatys kitokį automobilį“, – žadėjo „Opel“ dizaino padalinio viceprezidentas Markas Adamsas.

„Adam“ turės naują informacinę-pramoginę sistemą, leidžiančią integruoti savininko išmanųjį telefoną (su „Android“ ir „Apple iOS“ sistemomis), taip suteikdama galimybę automobilyje naudotis internetinėmis programomis. Naujoji sistema leidžia pasirinkti iš išmaniųjų telefonų turinio, įskaitant ir interneto, tokias kaip GPS navigacija, programas. Pasirinkta informacija rodoma septynių colių spalvotame, lietimui jautriame ekrane. Be to, MP3 grotuvo, „iPodsTM“ ir planšetinio kompiuterio jungtys, gali būti įtrauktos į „Adam“ „BluetoothTM“ ar USB dėka. Mašinoje yra bus elektros lizdas muzikos prietaisams, kurie nenaudoja „BluetoothTM“ ar USB jungčių.

„Opel“ teigimu, kartu su „Adam“ mažų automobilių klasėje debiutuos naujos kartos automobilio statymo sistema „Advanced Park Assist“ (APA II). Kita šio segmento naujiena – šildomas vairaratis. Ratų dydžio pasirinkimas bus nuo 15 iki 18 colių, o „Sport“ versijoms skirti 17 ir 18 colių ratlankiai.

Naująjį „Opel Adam“ bus galima užsakyti po automobilio oficialaus pristatymo Paryžiaus automobilių parodoje rugsėjo pabaigoje, jo kainos kol kas neskelbiamos. Pirmieji automobiliai prekybos salonus pasieks 2013 metų sausio mėnesį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (66)