Tai naujausias sprendimas saugumo problemų virtinėje, kuri pastaraisiais metais užgriuvo automobilių gamintojus. Kaip rašo „Bloomberg“, dėl nekokybiškų oro pagalvių savo automobilius jau turėjo atšaukti „Acura“, BMW, „Chrysler“, „Ford“, „Honda“, „Lexus“, „Mazda“, „Toyota“ ir kitos įmonės. Tiesa, „Nissan“ problemos nėra susijusios su šių gamintojų oro pagalvių bėdomis.

„Nissan North America“ nurodė, kad Šiaurės Amerikoje važinėjantys 3,2 mln. automobilių (likę atšaukiami modeliai skaičiuojami kituose žemynuose) gali turėti problemų su jutikliu, kuris nustato, ar priekinėje keleivio sėdynėje sėdi žmogus ir ar tai yra suaugęs asmuo, ar vaikas.

Defektų turintys jutikliai gali neteisingai pamanyti, kad suaugęs žmogus yra vaikas, ar kad priekinė keleivio sėdynė apskritai yra tuščia ir dėl to atjungti oro pagalvės sistemą.

„Nissan“ atšaukė šiuos automobilių modelius: 2016–2017 metų modelio „Nissan Maxima“, 2013–2016 metų „Nissan Altima“, NV200, LEAF ir „Sentra“, 2013–2017 metų „Nissan Pathfinder“, 2014–2016 metų „Nissan NV200 Taxi“, „Infiniti QX60“ ir Q50, 2014–2017 metų „Nissan Rogue“, 2015–2016 metų „Nissan Murano“, „Chevrolet City Express“ ir 2013 metų „Infiniti JX35“.

„Nissan“ įspės šių modelių savininkus ir pasiūlys nemokamai ištaisyti jutiklių gedimus. Tačiau kada šie įspėjimai bus išplatinti ir per kiek laiko automobiliai bus sutaisyti, neskelbiama.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)