„Trečiosios kartos „Cayenne“ yra tai, ko ilgai laukė „Porsche“ automobilių gerbėjai. Tai neabejotinai vienas daugiausiai susidomėjimo sulaukiantis modelis, kurį nuo šiol bus galima ne tik pamatyti, bet ir išbandyti bandomojo važiavimo metu“, – sako Vilniaus „Porsche“ centro vadovė Rasa Klimavičiūtė.

Didžiausi „Cayenne“ pokyčiai istorijoje

Trečiosios kartos „Cayenne“ pasižymi reikšmingais naujinimais ir itin plačia, atnaujinta variklių gama.

Europoje naująjį „Cayenne“ galima rinktis su trimis skirtingomis variklių versijomis. Galingas 4,0 litrų V8 biturbo variklis išvysto 349 KW (474 AG) galią ir 600 Nm maksimalų sukimosi momentą. Automobilis iki 100 km/val. įsibėgėja vos per 4,7 sekundes ir gali pasiekti maksimalų 273 km/val. greitį.

Į „Cayenne“ pasaulį ateina ir optimizuotas trijų litrų V6 turbo variklis, išvystantis 260 kW (353 AG) galią ir pasiekiantis 500 Nm sukimosi momentą. Tai yra 10 kW (13 AG) ir 50 Nm daugiau nei pirmtakas.

Kartu su naujuoju modeliu startuoja ir dar galingesnis 6 cilindrų variklis – jo bendra galia padidėja iki 346 kW (470 AG). Automobiliuose įrengtas aukštos įtampos akumuliatorius, kurio talpa padidėjo nuo 17,9 kWh iki 25,9 kWh. ir vienu įkrovimu įveikti iki 90 km. (pagal WLTP). Naujas 11 kW galios įkroviklis, naudodamas tinkamą maitinimo šaltinį, automobilio įkrovimo laiką sutrumpina iki dviejų su puse valandos.

Reikšmingi pokyčiai interjere

Pirmą kartą „Porsche“ automobilyje integruotas skaitmeninis 12,6 colių lenktas valdymo ekranas su patobulintomis ryšio funkcijomis. Naujausiame modelyje pasirinktinai integruojamas ir 10,9 colio keleivio ekranas, kurį dengia speciali folija, užtikrinanti, kad ekranas nebūtų matomas iš vairuotojo pusės.

Siekiant didesnį dėmesį sutelkti į vairuotoją, „Porsche Cayenne“ automobilyje visi būtiniausi valdikliai sutelkiami aplink vairą. Priklausomai nuo komplektacijos, vairuotojai ras vairavimo režimų perjungimo ratuką, taip pat – mygtuką, skirtą reguliuoti ekrano funkcijas.

Trečiosios kartos „Porsche Cayenne“ kaina prasideda nuo 91.990 tūkst. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją