Kaip teigiama gamintojo atstovų pranešime žiniasklaidai, tai patvirtina ir autoritetingų institucijų atlikti tyrimai. JAV greitkelių eismo saugumo draudimo institutas (IIHS) net šešiems „Subaru“ modeliams – „Outback“, „Forester“, „Impreza“, „Legacy“, „Crosstrek“ ir WRX – suteikė aukščiausią saugumo lygio įvertinimą – „Top Safety Pick+“.

JAV rinkoje visi šie modeliai gali būti parduodami su susidūrimų prevenciją užtikrinančia sistema „EyeSight“ – Lietuvos rinkoje ši sistema, stebinti eismo sąlygas greta važiuojančio automobilio ir padedanti vairuotojui išvengti susidūrimo, siūloma tik „Outback“ pirkėjams.

Į modelius montuojama jau trečiosios kartos „EyeSight“ sistema stebi kelių ženklinimą, kitų transporto priemonių greitį eismo sraute ir be vairuotojo gali sustabdyti automobilį, jeigu gresia susidūrimas.

Jau ir anksčiau šios markės modeliai dominavo IIHS testų suvestinėse, „Subaru“ buvo vienintelis gamintojas, kurio visi be išimties modeliai buvo vertinami tik aukščiausiais balais.

Nuo 2015 metų IIHS sugriežtino „Top Safety Pick“ vertinimo kriterijus. Anksčiau į „Top Safety Pick“ įvertinimą pretendavę automobiliai turėdavo gauti gerą („Good“) rezultatą penkių rūšių susidūrimo testuose ir bent jau patenkinimą įvertinimą už autonominio stabdymo testą. Nuo šiol siekiantiems aukštesnio – „Top Safety Pick+“ – įvertinimo jau reikia puikiai („Advanced“ arba „Superior“) įvertintų susidūrimo testų ir savaiminio stabdymo išvadų.

IIHS testų metu automobilis tikrinamas bene dažniausiose avarijas primenančiose situacijose. Smūgiai „į nosį“ būna dvejopi: vairuotojo pusei tenka 25 procentai smūgio jėgos bei 40 procentų priekinės dalies atsitrenkia į nejudančią betoninę kliūtį.

Be to, vairuotojo ir keleivio saugumas tikrinamas šoninio smūgio metu arba imituojant smūgį į automobilio užpakalinę dalį. IIHS taip pat testuoja automobilius, imituodama automobilio apsivertimą.

Galima priminti, kad Europoje (Japonijoje bei Australijoje – taip pat) NCAP organizacija transporto priemonių saugumą vertina kiek kitaip: IIHS testai vadinami griežtesniais. Tad „Top Safety Pick+“ įvertinimai net šešiems modeliams yra aukštas rodiklis.

JAV prieš kelias savaites buvo paskelbti Consumer Reports“ ataskaitos „Geriausi SUV automobiliai žiemos kelyje“ rezultatai. Teste, kuriame buvo vertinama valdymas, greitėjimas, stabdymo kelias, pajudėjimas apsnigtose įkalnėse ir kiti realiame kelyje būtinos savybės tris pirmąsias vietas užėmė „Subaru Outback“, „Subaru XV Crosstrek“ ir „Subaru Forester“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)