„Faurencia“ į automobilius siūlo įdiegti garsiakalbį, kuris prislopina tikro variklio garsą taip, kad iš išmetimo sistemos girdimas tik superautomobiliui prilygstantis gaudesys.

Matyt, tai nėra geriausios naujienos kaimynams, tačiau tai tikra palaima vairuotojams, kurie nori turėti „Ferrari“ garsą skleidžiantį automobilį neišleisdami 200 000 eurų.

PSA koncernui, kuris jungia „Peugeot“ ir „Citroen“ markes, priklausanti „Faurencia“ savo išradimą pademonstravo Frankfurto automobilių parodoje. Kompanijos atstovai tvirtina, kad dėl vis griežtėjančių taršos reikalavimų automobiliai tampa vis tylesni, o pavyzdžiui, modernių dyzelinių mašinų varikliai skleidžia daugiau triukšmo nei jų išmetamųjų dujų vamzdis.

Prancūzai savo sistemą pirmiausia siūlo automobilių gamintojams.

„Itin didelis susidomėjimas iš Šiaurės Amerikos gamintojų. Vokiečiai taip pat rodo dėmesį“, – sakė „Faurencia“ pardavimų ir marketingo skyriaus vadovas Peteris Lakinas.

Kompanijos sukurta sistema naudoja programinę įrangą, kuri fiksuoja variklio darbą, slopina tikrą jo garsą ir siunčia signalus garsiakalbiui. Be to, vairuotojas gali pasirinkti, kokį garsą nori girdėti – nuo ramaus iki sportiško.

Tiesa, kai kurie gamintojai jau siūlo ir automobilius, kurių vairuotojai salone girdi garsiakalbio sustiprintą variklio garsą, tačiau aplinkiniams tokie garsai nepasiekiami.

„Faurencia“ tiekia dujų išmetimo sistemas daugeliui automobilių kompanijų, tarp jų – ir Italijos superautomobiliams „Ferrari“ ir „Maserati“.

Ar superautomobilių gamintojai, kurie išleidžia milijonus tam, kad jų V8 varikliai puikiai skambėtų, nepradės protestuoti prieš tokią kompiuterinę programą?

„Nemanau, kad galima patentuoti garsą. Jie gali būti dėl to nepatenkinti, tačiau jie negali sustabdyti mūsų projekto“, – įsitikinęs P. Larkinas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)