Nuo 2013 m. „Tesla” per metus planuoja parduoti po 20 tūkst. naujųjų elektromobilių. Kompanijos vadovo Elono Musko teigimu, „Model S“ gamyba bus pradėta 2012 m. viduryje. Apie pusę išankstinių užsakymų sulaukta iš klientų Kalifornijoje (JAV), kur ir įsikūrusi bendrovė.

Manoma, kad naujasis elektromobilis kainuos apie 45 tūkst. svarų sterlingų (apie 177,3 tūkst. Lt). Automobilis bus siūlomas su vienu iš trijų baterijų paketu, kuriuos gamins „Panasonic“ kompanija. Atsižvelgiant į baterijų paketą, „Model S“ galės nuvažiuoti 160, 230 arba 300 mylių (atitinkamai 256, 368 ir 480 km).

E.Muskas taip pat patvirtino, kad pagal „Model S“ sistemą bus gaminamas ir SUV klasės visureigis, kuris vadinsis „Model X“. Pastarojo koncepcija bus pademonstruota iki šių metų pabaigos, o elektrinis visureigis bus parduodamas mažiau nei po 2 metų.

Abu naujieji „Tesla“ modeliai bus gaminami buvusioje „General Motors“ gamykloje Fremonte, Kalifornijoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją