Panašu, kad atėjo metas „iPhone“ išmaniuosiuose telefonuose įdiegtiems automobilio rakteliams – ir ne šiaip užrakinimo-atrakinimo sistemai, o revoliucinei naujovei. Pirkėjai jau seniai gali įsigyti signalizacijos sistemą, galinčią užrakinti ir atrakinti automobilio dureles pasinaudojant išmaniuoju „iPhone“. Šiuo atveju svarbiausia tai, kad naujasis „Apple“ įsigytas patentas leidžia sukurti „laikinus raktelius“.

Terminas „laikini rakteliai“ automobilių pasaulyje gana naujas, tačiau, anot ekspertų, jau po kelerių metų gali tapti itin populiarus. Spėjama, kad taip nutiks vos tik šis technologinis sprendimas taps prieinamas masėms, jį pradės siūlyti ir daugiau bendrovių.

Kalbant apie ateities konkurenciją, „Apple“ bendrovė tikisi sulaukti iššūkių iš „Google“, „Samsung“ ir kitų su „Android“ operacine sistema siejamų žaidėjų.

Toks scenarijus pasikartojo ir vos tik pasirodžius „iPad“. Jau dabar „Apple Pay“ sistemos konkurentai kaupia jėgas ir ruošiasi spurtui.

Šis naujas patentas, suteiktas „Apple“ bendrovei, suteikia galimybę kitam žmogui leisti vairuoti jūsų automobilį. Skirtingai nuo tradicinio metodo, kai naudojamasi atsarginiais rakteliais, naujoji technologija leis susikurti „laikiną raktą“ ir jį kam nors patikėti.

Skirtingai nuo paprastų atsarginių automobilio raktelių, „laikinas elektroninis raktas“ bus aktyvus tik tam tikrą laiką, juo galės naudotis tik konkretus žmogus. Tai reiškia, kad jūsų automobiliu galės naudotis tik asmuo, kuriam jį patikėsite.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)