Praėjusiais metais 54 proc. naujų automobilių „Mini“, kurie buvo užsakyti Didžiojoje Britanijoje, turėjo odines sėdynes. Pasak „Mini Design“ vadovo Oliverio Heilmerio, tikros odos atsisakymas yra vienas iš pagrindinių sumanymų, svarstant, kaip paversti šiuos automobilius kiek įmanoma tvaresniais, rašo autocar.co.uk.

„Ateityje mums nebereikės odos, nes nemanome, kad ji yra tvari, – teigė jis. – Mes esame visiškai įsitikinę, kad ir be odos turėsime kitų šiuolaikinių ir aukštos vertės produktų“.

Odos atsisakymas nėra vienintelė sritis, kurią svarsto „Mini“ kūrėjai.

„Dabar sėdynių audinys yra 100 proc. perdirbamas. Jo pamušalas yra perdirbamas 70 proc. Mes trokštame sukurti laikui nepavaldų dizainą. Dizainas vienam sezonui, tarsi mada, neatitinka mūsų tikslų, kuriant ateities automobilius“, – svetainei „Autocar“ sakė O. Heilmeris.

„Mes siekiame inovatyvaus paprastumo. Medžiagos bus perdirbamos, bet tuo pačiu jos atrodys prabangiai. Kalbant apie funkciją, jos bus inovatyvios. Pavyzdžiui, (konceptui) „Urbanaut“ mes naudojome kamštinę medžiagą. Estetika sklis labiau iš namų, o ne automobilių perspektyvos“.

Nepaisant šių ateities planų, O. Heilmeris ir toliau neketina nutolti nuo „Mini“ palikimo. Vienas svbarbiausių jam aspektų yra proporcijos, taip pat smulkūs dizaino elementai, kurie paverčia „Mini“ automobiliais „Mini“.

„Mes klausiame, „Ar ateityje išliks jungtukai su svirtele?“, nes mums patinka juos naudoti. Mes privalome gerai atlikti pagrindinius dalykus, o tuomet pridėti jiems magiškų „Mini“ bruožų“, – aiškino jis.

O. Heilmeris įsitikinęs, kad „Mini“ taip pat turėtų būti smagūs. „Mes kalbame ne tik apie tai, kaip važiuoja automobilis. Labai svarbu, kad būtų patogu jį naudoti, kad būtų patogu vairuoti. Tai, mano nuomone, išliks aktualu ir ateityje“, – sakė jis.

„John Cooper Works“ modeliai bus gaminami ir toliau, ir O. Heilmeris trokšta, kad jie išsaugotų savo valdymo charakteristikas.

„Asmeniškai tikiu, kad emocinis ryšys išliks ir mes turėsime jį išsaugoti labiausiai užkietėjusiems savo gerbėjams. Taigi ir toliau gaminsime šiuos „John Cooper Works“ produktus, kurie skirti vien tik vairavimo malonumui“, – teigė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)