Fiat Tipo“ sedanų kainos Lietuvoje prasideda nuo 12990 eurų. Ateityje italų koncernas turi planų pristatyti ir keturių durų hečbeko modelį, kurį jau pademonstravo Ženevos parodoje.

Naujasis „Tipo“ komplektuojamas pasirinktinai su vienu iš dviejų „MultitJet II“ turbodyzelinių arba dviejų benzininių variklių, kurių galia siekia 95-120 AG. Modelių su dyzeliniais varikliais degalų sąnaudos sudaro apie 4 l/100 km. Naujojo sedano pirkėjai taip pat gali pasirinkti mechaninę arba automatinę pavarų dėžę.

„Tipo“ kėbulo ilgis siekia 4,5 m, ratų bazė – 2640 mm, sedanas pasižymi tuo, kad tarp savo klasės automobilių, anot gamintojo, yra didžiausio pločio, kuris sudaro 179 cm. Verta paminėjimo „Fiat Tipo“ bagažinės talpa, kuri siekia 520 litrų.

„Fiat Tipo“ siūlomas su „Uconnect“ multimedijos sistema su 5 colių įstrižainės jutikliniu ekranu, „Bluetooth“ laisvų rankų įranga, garso perdavimo, teksto įgarsinimo ir balso atpažinimo funkcijomis, garso ir USB jungtimis, multifunkciniu vairu. Kaip papildoma įranga automobilyje gali būti sumontuota galinio vaizdo kamera ir nauja navigacijos sistema „TomTom 3D Touch“.

Praėjusių metų pabaigoje tarptautinė žurnalistų vertinimo komisija sedanui „Fiat Tipo“ skyrė praktiškiausio automobilio apdovanojimą „Autobest 2016“.

Naujasis „Fiat“ sedanas buvo kuriamas „FCA Style Center“ Italijoje. Prie šio projekto trejus metus dirbo daugiau nei 2 tūkst. specialistų komanda. Naujasis modelis gaminamas „Tofaş“ gamykloje Bursoje, Turkijoje. Ši gamykla apdovanota „World Class Manufacturing“ aukso medaliu.

„Fiat Tipo“ pavadinimas, kuris dar praėjusiais metais buvo pristatytas kaip „Fiat Aegea“ projektas, daugelyje rinkų žinomas nuo seno. „Fiat“ koncernas to paties pavadinimo hečbeką gamino 1988-1995 m. laikotarpiu, kuris už universalumą, talpumą ir kompaktiškumą 1989-asiais pelnė Metų automobilio titulą.

Gamintojas tikisi, kad naujasis „Fiat Tipo“ sėkmingai tęs šią kelių dešimtmečių tradiciją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)