Trečiosios kartos „Outlander“ savo dydžiu liko beveik identiškas savo pirmtakui, tačiau nauji sprendimai leido sumažinti jo svorį maždaug 100 kilogramų, pagerėjo kėbulo aptakumas, gerokai sumažintas triukšmo ir vibracijų lygis, automobilis gali būti komplektuojamas su „auto start-stop“, susidūrimo išvengimo, kelio žymėjimo perspėjimo sistemomis.

Lietuvos rinkai pasiūlytas „Outlander“ gali būti komplektuojamas su benzininiu 2.0 MIVEC arba 2.2 l darbinio tūrio dyzeliniu DI-D varikliu. Abiejų galia – 150 AG, benzininio variklio sukimo momentas siekia 198 Nm, o dyzelinio – 380 Nm.

Tiek dyzelinis, tiek benzininis varikliai gali būti komplektuojami su mechanine arba automatine pavarų dėže. Vidutinės benzininio modelio degalų sąnaudos, priklausomai nuo pavarų dėžės, siekia 6,7 ir 6,8 l/100 km, o dyzelinio – 5,4 ir 5,8 l/100 km.

Nepaisant beveik nepakitusio dydžio, inžinieriams pavyko pasiekti, kad tarpas tarp 1 ir antros eilės sėdynių padidėtų 8 centimetrais. Be to, išmanesni sprendimai leido sukurti kur kas daugiau erdvės kroviniams nulenkiant dalį arba visą eilę galinių sėdynių. Automobilio bagažinės dugne įtaisyta lengvai transformuojama daiktadėžė.

Pigiausia „Inchcape“ salonuose siūloma „2WD Outlander“ versija su „Invite“ įrangos lygiu, benzininiu varikliu ir mechanine pavarų dėže kainuoja nuo 79 990 Lt. Pigiausia keturiais ratais varoma modifikacija su benzininiu varikliu kainuoja nuo 94 990 Lt. Dyzelinių modifikacijų kaina prasideda nuo 106 990 Lt.

Pirkėjams bus pasiūlyta ir „Plug-in Hybrid EV“ versija su elektros motoru ir vidaus degimo varikliu. Pirmasis pasaulyje tokio tipo hibridinis automobilis „Mitsubishi Outlander PHEV“ Lietuvos rinkoje turėtų pasirodyti 2013 metais.

DELFI Auto jau turėjo galimybę išbandyti naująjį „Mitsubishi Outlander“ tarptautiniame šio modelio pristatyme Frankfurte, straipsnį galite skaityti paspaudę šią nuorodą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (94)